Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Chemie starten academiejaar met nieuw labomateriaal

Lector Benny Peeters laadt nieuwe gaschromatografen in 2
© Lector Benny Peeters laadt nieuwe gaschromatografen in

Als student bij AP train je je skills in levensechte praktijklokalen. Bij de inrichting hiervan kan de hogeschool gelukkig ook regelmatig op donaties van het werkveld rekenen. In de bachelor Chemie gaan ze vanaf volgend academiejaar aan de slag met 4 gloednieuwe gaschromatografen die werden geschonken door INEOS.

Lector Benny Peeters: “We zijn erg dankbaar voor alle materialen die bedrijven ons schenken. Ze laten ons toe om oude toestellen te vervangen, waardoor onze studenten up-to-date kunnen blijven met de nieuwste infrastructuur en bijbehorende skills die in het werkveld verwacht worden.”

Bart Janssens, technieker bij de Dienst Analyses van INEOS is eveneens tevreden dat de toestellen een tweede leven krijgen bij AP Hogeschool: “Het productieproces wordt continu geoptimaliseerd waardoor de toestellen regelmatig aan vernieuwing toe zijn. Tegenwoordig zijn de analyses die we tijdens productie uitvoeren bijvoorbeeld meteen online beschikbaar. We zijn blij dat onze gaschromatografen nog van nut kunnen zijn voor de toekomstige werkkrachten chemie die nu in het hoger onderwijs opgeleid worden.”

OOK INTERESSE IN DE BACHELOR CHEMIE? 

Gerelateerde artikels