Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Chemie krijgen sneak preview van jobmogelijkheden bij Covestro

Studenten Chemie bij Covestro

Naar aanleiding van de opendeurdagen in de chemische sector op 18 en 19 mei waren de studenten van de opleiding Chemie te gast voor een sneak preview bij Covestro, producent van polymeren en kunststoffen.

Na een introductie over het bedrijf kregen een groep van 40-tal studenten een rondleiding op de site en mochten als eerste de expositietent verkennen. De studenten kregen technische uitleg bij een aantal producten, vernamen meer over preventie en veiligheid, beleefden een Virtual Reality-ervaring in de wagen van de toekomst en spraken met een Human Resources-verantwoordelijke over de verschillende stage- en jobmogelijkheden bij Covestro.

Daarnaast lichtte Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen (Belgische sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences), de rol van de chemie toe in Vlaanderen wat betreft investeringen, werkgelegenheid, innovatie en duurzaamheid. Hij was blij te zien dat er ook enkele vrouwen en studenten met een migratieachtergrond kiezen voor de richting Chemie (of andere stemopleidingen), want de chemische sector wil meer diversiteit aan boord binnen de verschillende profielen.

Gerelateerde artikels