Overslaan en naar de inhoud gaan

Student Chemie Wim wint Noorse NITO-award

Wim Verhoeven (eerste links) wint NITO-award
© Wim Verhoeven (uiterst links)

De buitenlandse stage van student Chemie Wim Verhoeven kreeg afgelopen week een welverdiende bekroning. Hij mocht in Noorwegen de NITO-award in ontvangst nemen voor zijn innoverend onderzoek naar antikankermiddel Bexaroteen.    

"Samen met 3 Noorse chemiestudenten heb ik aan de Western Norway University of Applied Sciences onderzoek verricht naar Bexaroteen, een veelbelovend middel tegen borstkanker en neurodegeneratieve ziekten zoals alzheimer. Momenteel is de productie daarvan milieuonvriendelijk, tijdrovend en duur. Behandelingen met Bexaroteen kunnen oplopen tot 25.000 euro voor de kortste behandeling van 6 maanden. Wij hebben onderzoek gedaan naar een alternatieve methode, die uit minder stappen bestaat en daardoor duurzamer en potentieel goedkoper is."

NITO (Norwegian Society of Engineers and Technologists) besloot dat dit onderzoek het meeste innovatiepotentieel had en reikte daarom aan Wim en zijn medestudenten de prestigieuze NITO-award uit. De Western Norway University of Applied Sciences en de University of Bergen zullen het onderzoek verderzetten, om het zo te optimaliseren. 

Proficiat Wim!    

Gerelateerde artikels