Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek onze immersive cube

immersive cube

Graag stellen we je de immersive cube van het Immersive Lab voor: een audiovisuele totaalervaring van 27 kubieke meter (3x3x3m), waarmee je aan de hand van projecties op 5 verschillende doeken een unieke beleving kan creëren. De cube verbleef het afgelopen jaar bij onze collega's van de Koninklijke Academie, waar ze volop experimenteren met de creatieve doeleinden van de cube. Nu keert de cube terug naar het Immersive Lab waar we de mogelijkheden van de cube verder zullen verkennen. Hieronder stellen we enkele projecten met de cube voor.

 
Monoculture

Studenten van de Educatieve Master Beeldende Kunst gingen aan de slag met 9 jongeren om de vraag 'Waar lig je wakker van?' te beantwoorden. Het resultaat was een tentoonstelling in het M HKA met de immersive cube. Meer info vind je hier.

Inclusiv/exclusiv

Met het project Inclusiv/Exclusiv liet Studio POC de kunstactiviteiten van campus deSingel herleven op haar iconische buitenmuren. In normale tijden werd tijdens de interdisciplinaire projectweek NextDoors van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen gecreëerd en geëxperimenteerd tussen de verschillende opleidingen in huis. In tijden van corona was dit helaas niet mogelijk. Om de studenten van de Schools of Arts en kunstencampus deSingel toch een artistiek en inspirerend groepsgevoel te bezorgen, bracht Studio POC de kunsten op een veilige manier naar buiten, waarbij de verschillende disciplines elkaar digitaal ontmoetten. Tijdens dit event werden video’s geprojecteerd op de Immersive Cube, waaronder ook een aftermovie over de activiteiten die zich binnenshuis afspeelden. 

 
Doors of perception

In het kader van een internationaal samenwerkingsproject creëerden onze experten van de Academie samen met collega's uit Polen en Finland de expo Doors of Perception, geïnspireerd door William Blake. In samenwerking met studenten Graphic Design werd de immersieve beleving gestimuleerd voor de bezoeker in de cube.

 
Fore

Als afstudeerproject ontwierp Laura Pelgrims het spel 'Fore', waar je op de cube op zoek gaat naar een stuiterende bal doorheen 7 verschillende levels. Het spel is nog te bewonderen op het Kunstenfestival Stormopkomst: 6 maart in C-Mine Genk en 27 maart in de Warande Turnhout.

Sean Van Echelpoel en Sara Plantefève-Castryck

Zelf aan de slag met de cube? Hij is beschikbaar voor verhuur! Mail naar immersivelab@ap.be voor meer info.

Gerelateerde artikels