Overslaan en naar de inhoud gaan

Monthon: "Bij AP kreeg ik energie om te slagen én te stralen"

opnieuw studeren ap hogeschool

Derde keer, goede keer? Daar kan Monthon (28) van meespreken. Hij besloot om opnieuw te gaan studeren en vond bij AP eindelijk de opleiding die bij hem past. Intussen heeft hij zijn hoger diploma te pakken en is hij goed op weg om binnenkort zijn droomjob te scoren. 

Ik ben altijd een sociaal persoon geweest. Omdat ik droomde van een job op grote festivals en events koos ik na het middelbaar voor Event & Projectmanagement. Helaas bleek deze opleiding niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Na 1,5 jaar heb ik de switch gemaakt naar de lerarenopleiding Secundair Onderwijs. Maar ook daar knapte ik af op de vele administratie. 

Daarop besliste ik om te gaan werken. Ik volgde via de VDAB een opleiding tot security agent voor fuiven en evenementen. (Dit doe ik trouwens nog steeds met veel passie en overgave naast mijn opleiding). Maar toen de (evenementen)wereld door corona stilviel, zat ik plots zonder vast werk. 

BETERE KANSEN

Tijdens mijn zoektocht naar werk merkte ik dat ik vooral interesse had in functies waarvoor een hoger diploma vereist is. Diep vanbinnen weet ik ook dat ik hiervoor de nodige capaciteiten heb. Daarom besloot ik om nogmaals mijn kans te wagen en opnieuw te gaan studeren. 

Door een tijdje te werken, is mijn kijk op het leven veranderd en mijn motivatie om te studeren versterkt. Werken en geld verdienen is leuk. Maar ik besef nu nog meer hoe een hoger diploma me betere kansen kan bieden om me verder te ontwikkelen. Bovendien weet ik nu ook beter waar mijn talenten en interesses liggen. 

EEN FRISSE START

Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik opnieuw in Antwerpen zou studeren. Maar ik was wel toe aan een andere schoolomgeving. Ik koos voor AP Hogeschool omdat ik een frisse én zo sterk mogelijke start wou maken. 

Doorheen mijn opleidingen en jobs is er een duidelijke rode draad: ik hou van persoonlijk contact en de kans om mensen te helpen. Zo kwam ik uit bij de bachelor Sociaal Werk. En kijk, intussen sta ik op een zucht van mijn diploma.

SHINEN ZOALS KEVIN DE BRUYNE 

Gaan studeren op je 28e is anders dan op je 18e. Toen ik uit het middelbaar kwam, heb ik me stevig in het studentenleven gesmeten. Nu probeer ik van mijn studententijd te genieten, maar ook genoeg te focussen op wat nodig is om mijn diploma te halen. (lacht) 

Ik ben natuurlijk iets ouder dan de doorsnee student, maar dat is niet per se een nadeel. Ik kan op extra levenservaring steunen en merk ook dat ik soms sneller de leiding neem. Zo kreeg ik in mijn eerste jaar na een oefening in professionele gesprekstechnieken de feedback dat ik al op het niveau zat van een laatstejaars. En op een mondeling examen werd ik ooit de Kevin De Bruyne van de groep genoemd. (lacht) 

Zulke complimenten en positieve ervaringen laten je stralen. Bij AP kreeg ik niet alleen energie om te slagen, maar om tot de beste versie van mezelf uit te groeien
 

Gerelateerde artikels