Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool verwelkomt 16.000ste student

16.000ste student AP

Wie aan AP studeert, weet dat je geen nummertje bent in onze hogeschool. Maar voor één keer maken we een uitzondering. Want Malithi, student Biomedische Laboratoriumtechnologie, is onze 16.000ste inschrijving. Geef haar een warm welkom. 

Om onze 16.000e student te vieren, trakteerden we Malithi op een goedgevulde AP-goodiebag. Benieuwd wie de studente achter het indrukwekkende getal 16.000 is? Bij de start van haar nieuwe AP-avontuur vertelt Malithi ons graag meer over haar studieparcours, persoonlijke uitdagingen en torenhoge motivatie om haar diploma te behalen. Ontdek haar verhaal. 

Dag Malithi, kan je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Malithi Dangampala Dewage. Geboren in Sri Lanka en in 2018 verhuisd naar België. Naast fitnessen en koken, reis ik graag. Het liefst ga ik natuurlijk naar Sri Lanka. Niet alleen om mijn familie te bezoeken, maar ook voor de prachtige natuur en het lekkere eten. Voor wie er nog nooit is geweest: zet het op je bucketlist! Ik ben trouwens ook trotse mama van meer dan honderd kamerplantjes (lacht). Mijn appartement staat echt bomvol. De natuur in huis, love it!"

Hoe verloopt je tijd bij AP to nu toe?

“Tof! Ik schrik eerlijk gezegd wel dat ik de 16.000ste student ben. Die indruk heb ik helemaal niet, want mijn lessen gaan door op campus Kronenburg. Dat is een kleinere campus dus ik voel niet dat er zo veel studenten zijn. Alles verloopt er ook heel gemoedelijk en persoonlijk. De lectoren staan dicht bij je. Je mag vragen stellen of om hulp roepen zo veel je wil.”

Heb je lang nagedacht over je studiekeuze?

“Niet echt. De bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie was een logische keuze voor mij. Het menselijk lichaam boeit me en deze opleiding voelde als een match. Ik studeerde hiervoor trouwens Biomedische Wetenschappen aan de universiteit. Maar omwille van de taalbarrière ging het minder vlot dan verwacht. Als anderstalige student sta je wel voor wat uitdagingen. Daarom is de studiebegeleiding en taalondersteuning aan AP hogeschool een grote surplus.”

Hoe ziet je toekomst met een diploma Biomedische Laboratoriumtechnologie eruit? 

“Boeiend ongetwijfeld, want ik heb veel dromen. Vakken als celbiologie, microbiologie en hematologie vind ik allemaal super interessant. Dus ik ben echt gemotiveerd om mijn diploma te behalen. Later zou ik graag aan de slag willen gaan in een ziekenhuis en onderzoek doen. Of ik ga de academische richting uit? Wie weet! Oncologisch onderzoek voeren, kanker therapieën uitwerken of research doen naar infecties en auto-inflammatoire ziekten…  Er zijn veel opties. Maar ik pak het stap per stap aan, dus eerst mijn diploma behalen! (lacht)

Heb je nog tips voor medestudenten?

“Het klinkt heel cliché, maar begin op tijd met studeren en hou notities bij. Je gaat jezelf later dankbaar zijn. Kies trouwens ook een studie waar je voor de volle 100% achter staat. Want als je onvoldoende gemotiveerd bent, is de kans op slagen gewoon veel kleiner. Wees ook niet te streng voor jezelf. Ook al zit alles even tegen, blijf positief. De psychologen van onze hogeschool kunnen je daar trouwens goed bij helpen. En tot slot, pauzeer geregeld. In een koffiebar of café bijvoorbeeld, in Antwerpen heb je toffe plekjes zat.” 

 
 
 
 
 

Gerelateerde artikels