Overslaan en naar de inhoud gaan

Marleen Vanderpoorten nieuwe voorzitter AP Hogeschool

Marleen Vanderpoorten AP Hogeschool Antwerpen voorzitter raad van bestuur

AP Hogeschool verwelkomt Marleen Vanderpoorten als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Ze volgt Inga Verhaert op, die sinds 2015 voorzitter was van onze hogeschool. Vanderpoorten is als voormalig Vlaams minister van Onderwijs en huidig ondervoorzitter van AP op en top vertrouwd met het Vlaamse hogeschoollandschap. Gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens treedt op zijn beurt aan als de nieuwe ondervoorzitter. 

Vanderpoorten zetelde reeds in de raad van bestuur van AP Hogeschool als ondervoorzitter, maar gaat voortaan dus als voorzitter aan de slag. Als Vlaams minister van Onderwijs (1999-2004) verwezenlijkte Marleen Vanderpoorten het decreet over gelijke onderwijskansen en de hervorming van het hoger onderwijs. Ze was actief als Vlaams parlementslid voor Open VLD en werd in 2006 de eerste vrouwelijke voorzitter van het Vlaams Parlement. In de stad Lier ruilde ze haar ambt als burgemeester (1995-2012) in voor dat van schepen. 

Luk Lemmens neemt haar plaats in als ondervoorzitter van de raad van bestuur. Sinds 2012 is hij eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Dankzij zijn ervaring als gedeputeerde bevoegd voor provinciaal onderwijs in Antwerpen en als voorzitter van het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen is ook hij sterk vertrouwd met het Vlaams en provinciaal onderwijslandschap. 

"AP Hogeschool is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste hogescholen in Vlaanderen. Dat succes is mede te danken aan de inzet van onze aftredende voorzitter Inga Verhaert.", aldus Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. "We zijn erg tevreden en trots dat Marleen Vanderpoorten en Luk Lemmens dit werk willen verderzetten als nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van onze raad van bestuur. Hun jarenlange ervaring in het onderwijs en de politiek zal hierbij zeker van pas komen."

Gerelateerde artikels