Overslaan en naar de inhoud gaan

Libanese lekkernijen voor AP-team Refugee Walk

Groepsfoto

De AP-collega’s die vorig jaar deelnamen aan de Refugee Walk en zich tot hoofdsponsor kroonden, werden vorige week vergast op een heerlijke maaltijd uit erkentelijkheid voor de 6.000 euro die ze samen wisten in te zamelen.

Chef-kok van dienst was Tareq El-Alloumni, een levenslustige jongeman die zijn geboorteland Libanon moest ontvluchten omdat hij er ijverde voor de burgerrechten van Palestijnse vluchtelingen waartoe hij samen met honderdduizenden anderen behoort. Het werd een gezellige zomerse avond met Libanese gerechten als kfte met tahina of tomaten, patata harra (pikante aardappeltjes), kippenblokjes met koriander en granaatappel, taboulé en fattoush. Maar vooral de doorleefde verhalen van Tareq over de redenen achter zijn vlucht en de weg die hij in onze samenleving naar boven tracht te banen, lieten niemand onberoerd achter.

Op zondag 30 september 2018 vindt in Mechelen de volgende editie van de Refugee Walk plaats. Geïnteresseerde AP-collega's kunnen alvast beginnen te trainen voor deze wandeltocht van 40 kilometer. Ook dit jaar zal onze hogeschool immers ongetwijfeld sterk vertegenwoordigd zijn!

refugeewalk.PNG

Gerelateerde artikels