Overslaan en naar de inhoud gaan

Lerarenopleiding AP Hogeschool in Lier vindt vaste stek in secundaire school

Lerarenopleiding

De lerarenopleiding van AP Hogeschool Antwerpen heeft in Lier nu een vaste plek gevonden op de campus van Atheneum Lier. De studenten van de lerarenopleiding volgen les op een secundaire school, ze staan dus meteen met beiden voeten in het werkveld en zullen er ook hun stages kunnen lopen.

Vorig jaar keerde de oudste lerarenopleiding van Vlaanderen na 7 jaar terug naar Lier. Zo kreeg de stad opnieuw een regionale lerarenopleiding en moeten kandidaat leerkrachten niet langer naar Antwerpen, Mechelen of Leuven voor hun studie. De studenten van de educatieve bachelor secundair onderwijs volgden tijdelijk les op de campus Anton Bergmann van het Atheneum Lier, maar hebben nu een vaste plaats gevonden op de campus Louis Zimmer.

lier-zimmer.jpeg“Het grote voordeel van onze vaste stek en de samenwerking met Atheneum Lier is zeker de real-life ervaring.” aldus Ingrid Van der Veken, departementshoofd Onderwijs en Training bij AP Hogeschool. “Onze studenten worden ingezet in de werking van de secundaire school, bijvoorbeeld bij de ondersteuning van de OKAN-klas, maar ook in het klasmanagement en de leerlingenbegeleiding. Uiteraard kunnen ook de stages plaatsvinden op de school.”

Bo Weemaes, student leerkracht Secundair Onderwijs, koos bewust voor Lier om haar opleiding te volgen: “Lier is voor mij in de eerste plaats dicht bij huis. Buiten de drukte van Antwerpen, maar toch een stad waar je kan genieten van het studentenleven. Op de campus in Lier staan we echt in de praktijk. Je maakt er meteen kennis met schoolbrede activiteiten. En dat zorgt er toch voor dat je beter voorbereid bent en ook binnen het onderwijs op verkenning kan gaan.”

Het traject in Lier biedt mensen die reeds een diploma hoger onderwijs hebben de mogelijkheid om al na een jaar voor de klas te staan. Interessant voor pas afgestudeerden, maar zeker ook voor wie al werkt en zijn carrière een andere wending wil geven.

Gerelateerde artikels