Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaarsstudenten LO Sportprikkelen Vlaamse jeugd

Sfeerfoto Sportprikkels

Naar aanleiding van 26ste editie van Sportprikkels – een initiatief van Sport Vlaanderen en Stichting Vlaamse Schoolsport – organiseerden de laatstejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding Tom Peeters, Igor Maksymiuk en Dimitri Lambrechts een sportdag op donderdag 3 mei in de stadssporthal van park Spoor Noord. Derdegraadsleerlingen vanuit verschillende secundaire scholen in het Antwerpse konden doorheen de dag genieten van verschillende sporten zoals voetbal, rugby, lacrosse, baseball, BMX, … Als kers op de taart werd iedereen ’s middags getrakteerd op een professionele Trialbikeshow van Wesley Belay.

“Via een heleboel leuke sportieve activiteiten proberen we jongeren hun drive en passie om te bewegen sterk aan te wakkeren. Zeker met de overstap naar het hoger onderwijs dreigen jongeren minder te sporten, hogescholen en universiteiten bieden immers geen sport meer aan binnen hun curricula. We proberen met deze dag de derdegraadsstudenten secundair onderwijs aan te moedigen om actief te blijven sporten”,  zegt lector LO Joeri Clerckx overtuigd.

20180503_124552(resized.jpg

Sportmanagement

Voor de studenten LO uit de lerarenopleiding Secundair Onderwijs vormt Sportprikkels een belangrijke moment in het laatste jaar van hun opleiding. Zij staan namelijk in voor de gehele organisatie en planning van de sportdag – van het organiseren en voorbereiden van de sportactiviteiten en het begeleiden van de leerlingengroepen tot het opruimen van de gebruikte materialen - en dat betekent dus een doorgedreven oefening in sportmanagement. “Vaardigheden die ze ongetwijfeld nodig zullen hebben in hun volgende job als LO-leerkracht. Deze dag is dus wel degelijk één van de belangrijkste evaluatiemomenten uit hun studieloopbaan”, geeft Joeri nog mee.

Spel en plezier

Alle leerlingen werden naast de gekozen sportworkshops ’s middags gezamenlijk getrakteerd op een wervelende Trialbikeshow van de gerenommeerde Wesley Belay. En dat konden de leerlingen duidelijk smaken. Er werden zelfs Chinese vrijwilligers bijgehaald die met enige nervositeit de professionele tricks van deze BMX artiest moesten ondergaan. De spanning was dan ook af en toe te snijden, tot groot jolijt van de publiek. 

20180503_124949 (resized).jpg20180503_124439(resized).jpg

Gerelateerde artikels