Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaars Communicatiemanagement organiseerden voor 19de keer Belgian Corporate Video Festival

Teamfoto

De 19e editie van het Belgian Corporate Video Festival bekroonde donderdagavond 31 mei in Kinepolis Brussel de beste bedrijfsfilmpjes in 9 categorieën en reikte eveneens 2 Grands Prix en 6 Special Awards uit. Elke winnaar ontving een award en een bijhorende uitzendcheque van 4.200 EUR aangeboden door Kanaal Z/Canal Z.

In samenwerking met Kanaal Z/Canal Z werd het Belgian Corporate Video Festival georganiseerd door een groep laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement van AP. Een professionele jury – onder leiding van Jean-François Raskin, algemeen beheerder van het Institut des Hautes Études des Communications Sociales (IHECS) en Prof. Dr. Karolien Poels van Universiteit Antwerpen –  boog zich over 244 inzendingen.

FISA en KBC zijn de grote winnaars van het Festival. “De aanpak van FISA Vakantiesalon Brussel is briljant dankzij een toets van typisch Belgische humor, zijn poëtische kant en het originele concept. De acteurs slagen erin om met zeer weinig een hele sfeer te creëren. De film is out-of-the-box. ”, verklaart de jury.

De winnende video van KBC ‘Uit balans’ is eveneens zeer origineel. “We volgen een doorsnee leven door de ogen van een werknemer die zich op de rand van een burn-out bevindt. De uitstekende enscenering, de snelle opeenvolging van beelden en de passende geluiden geven de eerste herkenbare symptomen van een burn-out weer. De film is realistisch, verontrustend en choquerend”, aldus de jury.

bcvf18-62.jpg
bcvf18-47.jpg

Gerelateerde artikels