Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotspots op 't Eilandje

Hotspots 't Eilandje

Steek aan onze campussen op Spoor Noord de Parkbrug over en je staat in een wip in een hip & happening stukje Antwerpen. Hier op 't Eilandje is de eilandsfeer - in tegenstelling tot Temptation Island - allesbehalve slaapverwekkend ...

 

MAS

MAS 002.jpg

Je kan er niet naast kijken: het MAS is dé blikvanger van 't Eilandje. Op de wandelboulevard en het panoramadak geniet je op 62 meter hoog van een adembenemend 360 graden zicht op de Antwerpse skyline. En dat helemaal gratis én tot in de late uurtjes, want het dak van het MAS is in de winter tot 22 uur en in de zomer tot middernacht open. Opgelet: het museum zelf is wel betalend. 

Hanzestedenplaats 1, Antwerpen 

 

Black & Yellow Coffeebar

blackandyellow.jpg

Dankzij neonverlichting, graffiti en funky beats waan je je bij Black & Yellow eerder in een underground club dan in de doorsnee koffiebar. Barista Joke - die in haar vrije uurtjes deejayt als Black Golddigger - serveert hier straffe koffie, homemade limonade en taart, en stunt regelmatig met leuke acties zoals koffieshots en flash tattoos. Bij mooi weer kan je op het terrasje bovendien heerlijk zonnekloppen.

Nassaustraat 7, Antwerpen 

 

Felixpakhuis

felixpakhuis.jpg

Het Felixpakhuis herbergt naast de stadsarchieven ook tal van restaurants en eventzalen. Je kan er terecht voor een streepje cultuur (film, muziek, literatuur) of een lekkere hap (zo vind je er o.a. de Antwerpse vestiging van Balls & Glory). Kuier zeker even door de sfeervolle lichtstraat die 't Eilandje met het historische stadscentrum verbindt en plof daarna neer op het terras voor een prachtig uitzicht op de jachthaven. 

Godefriduskaai 30, Antwerpen 

 

Story Urban Deli Shop 

story urban deli shop 001.jpg

Dit selfservice restaurant haalde z'n inspiratie in hippe steden als Stockholm, Kopenhagen en Berlijn. Bij Story Urban Deli Shop kan je dagelijks aanschuiven aan een XXL buffet vol verse en biologische producten. Naast lunch en diner kunnen vroege vogels er al vanaf 8 uur komen ontbijten. In de zomer zit het giga terras met zicht op het MAS steevast afgeladen vol van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. 

Godefriduskaai 2, Antwerpen 

 

Dokmarkt 

dokmarkt.png

Op vrijdagmiddag tussen 15 en 20 uur strijkt de wekelijkse versmarkt neer op 't Eilandje. Op de Dokmarkt shop je verse groenten, fruit, bloemen, wafeltjes ... Boodschappenlijstje afgewerkt? Dan kan je samen met je vrienden het weekend inzetten met een heerlijk glaasje cava. 

Napoleonkaai, Antwerpen 

 

No Worries 

noworries antwerpen 001.jpg

'Niks moet, niksen mag' is hier het motto. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Bij No Worries kan je terecht voor een drankje, een hapje en een babbeltje. Op het menu staan soep, salades en gewone bokes, maar ook gratis wifi (woehoe!) en massa's leesvoer zoals boeken, strips, comics en magazines. En het beste van al? Je kan hier proevertjes vragen van zowat alles op de kaart!

Kribbestraat 20, Antwerpen

 

Otomat

otomat 001.jpg

Zin in pizza met een twist? Otomat serveert eigenzinnige toppings en pizzabodems van Duvelbiergist. Er staat zelfs een pizza nutella op de kaart! Ook het interieur is allesbehalve traditioneel. Hier geen rood-wit geblokte tafelkleedjes, maar een no-nonsense industriële vibe die zo uit New York of Londen lijkt geplukt. Tel daar nog een topligging aan het water bij, en je snapt waarom het hier in de zomer bijna vechten is om een tafeltje op het terras. 

Van Schoonbekeplein 11, Antwerpen 

 

Crèmerie Germaine 

cremerie germaine 001.jpg

Je moet hier soms wel even aanschuiven, maar Crèmerie Germaine heeft dan ook de lekkerste gelato van 't Eilandje. Het ijssalon pakt regelmatig uit met verrassende smaken en instagramproof creaties, zoals bolletjes ijs met gezichtjes voor de allerkleinsten of een frisco in de Belgische driekleur ter ere van de Rode Duivels. 

Nassaustraat 13, Antwerpen 

 

Sanba

sanba bar 1.jpg

Dit voormalig pakhuis van de Red Star Line werd met beton, hout en veel groen gepimpt tot een hippe ontbijt- en lunchbar. Sanba mikt vooral op liefhebbers van een snelle, maar gezonde hap. Denk: granola, eitjes, boterhammen, soep, salades of een cocktail met apérohapjes. Zin om wat langer te blijven hangen? Sanba staat ook open voor coworking, dus kom gerust een dagje op je laptop tokkelen. 

Rijnkaai 22, Antwerpen

 

Zomerbars

bar paniek.png

Tijdens de zomermaanden bruist 't Eilandje als nooit tevoren, want dan poppen er her en der in Antwerpen zomerbars op. Van salsadansen over zondagse brunches tot zonnekloppen op een heus zandstrand met palmbomen: in deze Antwerpse zomerbars kan het allemaal

Gerelateerde artikels