Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogescholen en universiteiten lanceren Dag van de Antwerpse Student

Dag van de Antwerpse Student

De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren op 4 februari samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.  

Samen willen we op deze dag symbolisch onze grote bewondering tonen voor onze studenten, hun flexibiliteit en hun doorzettingsvermogen in deze lastige coronatijden. “De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden”, klinkt het bij de organisatoren.

De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom vanaf nu de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. Ze dragen deze dag op aan de huidige student in Antwerpen als was het een standbeeld: “We zien wat ze elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven de studenten wel niet zijn.” 

Deze eerste Dag van de Antwerpse Student – donderdag 4 februari 2021 – ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN maken van deze gelegenheid gebruik om hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht te brengen.

Op onze webpagina gewijd aan deze dag, vind je een overzicht van alle acties en initiatieven. Deze pagina kan de studenten helpen om makkelijk hun weg te vinden naar alle ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet.

Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken.

Gerelateerde artikels