Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw nieuwe campus Spoor Noord - Viaduct gestart

campus Spoor Noord Viaduct AP Hogeschool Antwerpen 3

AP Hogeschool blijft groeien op campus Spoor Noord. Vanmorgen heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts het startschot gegeven voor de bouw van de allernieuwste uitbreiding: campus Spoor Noord - Viaduct. Maar liefst 2.000 studenten zullen er vanaf 2021 les volgen. 

7.500 m² voor 2.000 studenten. Dat is de extra ruimte die AP Hogeschool er vanaf september 2021 met campus Spoor Noord - Viaduct bijkrijgt. Hoognodig, want dit academiejaar groeide de hogeschool met 14.000 studenten tot een van de grootste Vlaamse hogescholen. Het is daarnaast ook de grootste hogeschool wat betreft STEM-opleidingen. Iets wat in de toekomst enkel maar zal toenemen. 

Campus Viaduct - Ontwerp 001.png

Urban jungle 

De nieuwbouw grenst meteen aan het park en dankzij de grote glaspartijen wordt het groen tot in het gebouw doorgetrokken. Ondergronds komt er een parking voor 50 wagens en 400 fietsen. Met de nieuwe tramhaltes aan de Noorderplaats is de bereikbaarheid optimaal. Bij het ontwerp van de nieuwbouw werd er ook gekeken naar de ecologische voetafdruk. In het ontwerp zijn een passieve zonnewering, zonnepanelen, groendaken en een doorgedreven isolatie geïntegreerd om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Centraal in het gebouw komt een echte tuin die veel zal weghebben van een urban jungle. 

Campus Viaduct - Ontwerp 002.png

Sluitstuk AP-wijk

Campus Viaduct wordt het sluitstuk van een echte AP-wijk op Spoor Noord. De AP-campus in haar geheel verbindt de stedelijke Leien en Noorderlaan aan de ene kant met Park Spoor Noord aan de andere kant. Campus Spoor Noord bestaat uit:

  • het gebouw Noorderplaats met geïntegreerde fietsbrug over de Leien én tunnel naar het nieuwe ZNA-ziekenhuis
  • het gebouw voor Wetenschap & Techniek in de Ellermanstraat
  • de sporthal in het Park Spoor Noord
  • en het Student Service Center in de Lichttoren

Alles samen goed voor een totale investering van 100 miljoen euro. De ligging in de stad en vlak bij de haven zorgt bovendien voor een uitstekende wisselwerking met het werkveld.  

Kaartje campus Viaduct.png

Onze nieuwe campus in de pers

Gerelateerde artikels