Overslaan en naar de inhoud gaan

AP, VDAB en Talentenfabriek lanceren opleiding Hulplaborant

Korte opleiding hulplaborant

AP Hogeschool, Talentenfabriek en VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) lanceren in januari 2022 een nieuwe opleiding tot hulplaborant. Tijdens deze korte opleiding van circa 5 weken verwerf je de nodige kennis en skills om het voorbereidende werk van een chemisch en microbiologisch analist uit te voeren.

Wat?

Gedurende 3 weken word je ondergedompeld in de wereld van chemie en microbiologie en leer je alle nodige basiscompetenties zoals stalen voorbereiden, correct afwegen, logboek opmaken,… Nadien volgt er een bedrijfsstage van 2 weken waarin je je kennis in de praktijk zal kunnen omzetten en helemaal klaargestoomd wordt voor de job van hulplaborant. 

Voor wie?

Er is geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist, maar motivatie, nauwkeurigheid, rekenvaardigheid en voldoende kennis van het Nederlands zijn wel een must.

Interesse?

De opleiding Hulplaborant start op 10 januari 2022. Wil je graag meer weten? Schrijf je dan snel in voor een van de infosessies op 8 december 2021 of 17 december 2021 via de website van Talentenfabriek.

 

Gerelateerde artikels