Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-onderzoekers ontwikkelen gids voor e-publishing

E-publishing

Digitaal publiceren, wie ziet door de bomen het bos nog? Twee onderzoekers van AP, Ann Debeuf en Serge Van Camp, hebben een leidraad ontwikkeld voor e-publishing. Uit onderzoek blijkt immers dat de mogelijkheden van digitaal publiceren nog niet optimaal bekend zijn bij vormgevers, opdrachtgevers en andere belanghebbende partijen.

De onderzoekers van Grafische en Digitale Media willen ontwerpers wegwijs maken in het domein van digitaal publiceren. “We merkten dat het begrip digitaal publiceren voor veel verwarring zorgt. Er zijn immers ontzettend veel mogelijkheden en platformen, die niet allemaal voor elke publicatie geschikt zijn” vertelt Ann Debeuf, onderzoeker en lector aan de opleiding Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool. “Daarom hebben we een soort beslissingsboom ontwikkeld, gebaseerd op reële cases. Die kan als hulpmiddel dienen voor grafisch vormgevers en andere professionals die aan een digitale publicatie willen beginnen.”

Het project vindt zijn neerslag in een eigen digitale publicatie, die moet helpen door de bomen het bos te zien. Het resultaat is een prettig leesbare white paper, met een helder overzicht van alles wat je moet weten voordat je aan een digitale publicatie begint. De geprinte paper werd – uiteraard – vertaald naar verschillende digitale vormen. Als kers op de taart maakten de onderzoekers een informatieve beslissingsboom op groot posterformaat.

Gerelateerde artikels