Overslaan en naar de inhoud gaan

AP lanceert gloednieuw Career Center

careercenter

Ons gloednieuwe Career Center helpt de banden tussen AP en het werkveld nog sterker aanhalen. Via dit uitgebreide jobplatform kunnen onze studenten en alumni onder meer studentenjobs, stages, vacatures, workshops en netwerkevents raadplegen. Zo helpt AP hen voortaan nog vlotter aan werk(ervaring). 

Praktijkervaring is een belangrijke pijler in onze opleidingen én een echte troef op de arbeidsmarkt. Ons gloednieuwe Career Center heeft als doel AP-studenten te begeleiden in hun zoektocht naar een job: of dat nu een stage, studentenjob of startpunt van een bloeiende professionele carrière is. Via een uitgebreid jobplatform helpen we studenten en alumni nog beter in contact te komen met het werkveld, zowel dicht bij huis als in het buitenland. 

Het Career Center is een eigentijdse tool met oog op de professionele ontwikkeling van onze studenten, én helpt om de toekomst van onze studenten een boost te geven", vertelt Chaima Agris van de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo). "Stuvo zet actief en structureel in op de ondersteuning van studenten in hun zoektocht naar een passende studentenjob. Hierbij streven we naar de democratisering van het hoger onderwijs en stimuleren we de zelfredzaamheid van de student. " 

Ook voor bedrijven en organisaties is het Career Center de uitgelezen kans om onze meer dan 14.000 young potentials uit diverse domeinen te bereiken. Nadat ze zich via bedrijfsprofiel geregistreerd hebben, kunnen toekomstige werkgevers stageplaatsen en/of (studenten)jobs publiceren, maar ook netwerkmomenten, jobevents, workshops en meer delen. Zo kunnen ook werkgevers sneller hun weg vinden naar goedopgeleide en snel inzetbare jobtalenten. 

Meer info vind je op ap.be/careercenter of via stuvo@ap.be.

Gerelateerde artikels