Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool host conferentie 'Act in Time'

Act in Time

Op woensdag 21 november organiseert AP Hogeschool het slotevent van Act in Time, een Europees gefinancierd AMIF-project rond het thema migratie. De conferentie vindt plaats op campus Spoor Noord - Noorderplaats.

Tussen 2016 en 2018 gingen 9 partnerlanden (Italië, België, Spanje, Portugal, Zweden, Kroatië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland) op zoek naar manieren om de weg naar de arbeidsmarkt voor vluchtelingen en migranten te vergemakkelijken. In het kader van dit project ontwikkelden de partners een opleidingstraject voor de deelnemende migranten.

In aanwezigheid van alle partners, diversiteitsspecialisten en de Europese commissaris wordt op het slotevent de dialoog over deze brandend actuele vraagstukken aangegaan. De conferentie kreeg de titel 'In between: Migrants Integration into the EU Labour Market. Tools, cases and opportunities' mee. Van 10:30 tot 17:00 uur vinden op campus Spoor Noord - Noorderplaats lezingen plaats over thema's als de migratiepolitiek van de EU, diversiteit en inclusie en de resultaten van het Act in Time-project plaats.
 

Gerelateerde artikels