Overslaan en naar de inhoud gaan

AP bedankt studenten voor solidariteit

Explosie Paardenmarkt

AP Hogeschool wenst haar diepste medeleven te betuigen aan de slachtoffers van de ontploffing aan de Paardenmarkt, en de gewonden veel beterschap te wensen. Daarnaast zouden we ook graag alle studenten en omwonenden willen bedanken voor hun solidariteit gisterenavond en vandaag.

Omstreeks 21.30 uur maandagavond vond er een ontploffing plaats ter hoogte van restaurant Primavera aan de Paardenmarkt, midden in de Antwerpse studentenbuurt. Drie gebouwen werden vernield, maar ook de menselijke tol is groot. Naast veertien gewonden, zijn er ook twee dodelijke slachtoffers.

Naast ons medeleven, wenst AP ook haar dank uit te drukken aan alle studenten en omwonenden voor alle solidariteit. Na de explosie werd een grote perimeter rond de getroffen woningen ingesteld, waardoor omwonenden – waaronder veel studenten – tijdelijk geen onderdak hadden. Op sociale media boden andere omwonenden en studenten de getroffen personen onderdak. Heel erg bedankt daarvoor!

OOK BETROKKEN?

Onze studenten die direct of indirect betrokken zijn bij de explosie, bieden we op verschillende manieren hulp aan via onze dienst Studentenvoorzieningen. We voorzien permanentie op vijf campussen: deze voormiddag (9-13 uur) op campus Lange Nieuwstraat, deze namiddag (13-16 uur) op campus Spoor Noord, campus Meistraat, campus Kronenburg en campus deSingel. Studenten kunnen er terecht voor psychologische opvang en huisvestigingsproblematiek. Studentenorganisatie Gate15 biedt dan weer ontbijt en een luisterend oor aan.

Onze examens gaan door zoals gepland, maar uiteraard zoeken we individueel met de rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken studenten naar een gepaste oplossing. De studenten in kwestie kunnen terecht bij hun studentensecretariaat voor meer informatie.

Heb je nog vragen: communicatie@ap.be.

Gerelateerde artikels