Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpse Academie voor Schone Kunsten schorst alle lessen

koninklijke academie voor schone kunsten antwerpen koninklijk conservatorium antwerpen state of the arts besparingen kunst cultuur ap hogeschool antwerpen

Onze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen schorst op donderdag 5 december alle lessen. Hiermee geeft de school haar studenten en personeel de kans om, indien zij dat wensen, mee te manifesteren in Brussel tegen de geplande besparingen in de kunsten. De school en de ateliers blijven wel open. 

Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen beslissen de opleidingen Dans, Drama en Muziek afzonderlijk over het al dan niet schorsen van lessen. Studenten en docenten zullen ruim vertegenwoordigd zijn bij de georganiseerd betoging, morgen in Brussel. De studenten Drama en Theaterkostuum van beide Schools of Arts van AP Hogeschool nemen het voortouw in het georganiseerde kunststudentenprotest. 

De kunststudenten en hun docenten willen protesteren tegen de ernstige bespringen in de cultuursector, meer bepaald het voor 60% schrappen van de projectsubsidies, een belangrijke bron van inkomsten voor jonge, opstartende kunstenaars. 

Gerelateerde artikels