Als je aan de slag wilt als preventieadviseur niveau 2, dan moet je een 'aanvullende vorming' doorlopen, die uit 2 delen bestaat. Kies je voor deze opleiding dan volg je het eerste deel daarvan: de basismodule. Er zijn 22 lesdagen op vrijdag van 9u tot 16u15 (behoudens uitzonderingen).
Is dit geen geschikte dag voor jou om de lessen te volgen? We bieden deze opleiding 3x per jaar aan, telkens met een andere vaste lesdag. Filter ons aanbod op 'Preventieadviseur' en ontdek de eerstvolgende opleiding(en) die gepland staan.
De cursus is opgebouwd zoals vereist in titel 4 van boek II van de codex over het welzijn op het werk, dat je kan raadplegen op de website van FOD WASO. Zoals je daar leest, bestaat de opleiding uit een multidisciplinaire basismodule en een specialisatiemodule niveau 2. Wanneer je beide modules met succes doorloopt, ontvang je het getuigschrift preventieadviseur niveau 2.
In deze basismodule mag je het volgende verwachten:
Bekijk hier het lesprogramma van deze basismodule.
Voor deze opleiding gelden toelatingsvoorwaarden. Deelnemers moeten beschikken over
Deze cursus behandelt enkel de Belgische invulling van de Europese regelgeving. In Nederland is die vaak afwijkend. Het getuigschrift 'preventieadviseur niveau 2' kan in Nederland worden erkend als MVK-diploma, mits gunstig advies van Hobeon SKO. Informeer je hierover voordat je jezelf inschrijft.
Als Nederlandse cursist moet je een van de onderstaande documenten kunnen voorleggen om te starten aan de opleiding:
Deelnemers worden via deze cursus voorbereid op hun toekomstige functie als preventieadviseur. Zij:
Vlaams opleidingsverlof en Betaald educatief verlof
Ben je als werknemer minstens 50% tewerkgesteld, dan heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof (voor wie in het Vlaams gewest werkt) of Betaald Educatief Verlof (Brussels Hoofdstedelijk gewest). Wil je hiervan gebruik maken, vraag dan bij ons een inschrijvingsattest op.
Digitale opleidingscheque
Ben je werknemer en betaal je de opleiding zelf? Dan kan je mogelijk een digitale opleidingscheque aanvragen om de opleiding gedeeltelijk te financieren. Hiervoor gebruik je ons registratienummer bij de Vlaamse overheid: ODB-1001337.
KMO portefeuille
Betaalt je werkgever de opleiding en gaat het om een kmo met vestiging in Vlaanderen? Je firma kan onder bepaalde voorwaarden tot 30% besparen op de deelnameprijs via de KMO-portefeuille. Onze opleidingen en bijscholingen zijn hiervoor geregistreerd bij het Vlaams gewest onder het nummer DV.O232895.
Aanmoedigingspremie
Werk je in de privésector en onderbreek je je loopbaan om een opleiding te volgen? Dan kun je van de Vlaamse overheid een aanmoedigingspremie opleidingskrediet krijgen. Dat is een aanvullende uitkering die je ontvangt boven op de onderbrekingsuitkering van de RVA.
Reglement opleidingen en algemene voorwaarden
Op deze opleiding is het reglement open opleidingen van toepassing. Alle deelnemers aan de cursus ontvangen dit bij de start van de opleiding.
Raadpleeg vooraf onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
van
08 september 2023
09.30uur
tot
09 februari 2024
16.15uur
€ 3.210,00