Dat we met z’n allen steeds meer ‘aan’ staan (of verwacht worden ‘aan’ te staan) is een gespreksonderwerp dat in elke groep wel eens aan bod komt. Lijdt echt iedereen eraan? Of zijn er mensen die het wel weten te begrenzen? En hoe doen zij dat dan? En is het iets dat we zelf moeten bewaken, of zijn er andere actoren die ons daarbij kunnen helpen?
Vanaf 1 januari 2023 moet elke onderneming met minstens 20 werknemers een deconnectiebeleid hebben (wetsontwerp mbt arbeidsdeal dd 29/09/2022). Dat geldt dus ook voor de meeste scholen. Maar wat moet er in zo'n deconnectiebeleid staan? Hoe ga je hier als school mee om? En vooral, wat werkt en waar zitten de valkuilen? Een aantal ondernemingen gingen hiermee al eerder aan de slag. Hoe doen deze pionier-ondernemingen het? Wat kunnen we van hen leren?
Tijdens deze studiedag kaderen we begrippen als connectiviteit, hyperconnectiviteit, technostress, ... We onderzoeken wat het effect is van constant ‘aan’ staan. En we bespreken welke praktische zaken scholen kunnen doen om hun medewerkers de nodige rust te gunnen, maar toch efficiënt te blijven werken. Welke hulpmiddelen zijn hiervoor geschikt? En hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers de gemaakte afspraken respecteren?
Deze studiedag is gericht op de specifieke noden rond deconnectiebeleid in het onderwijs. We richten ons hiermee dus op directieleden en preventieadviseurs en -medewerkers in scholen.
We bieden deze studiedag ook aan voor preventieadviseurs uit het bedrijfsleven: op 25 januari en 24 maart 2023.
- Achtergrond mbt deconnectie en waarom dit belangrijk is.
- Eerste stappen in het opzetten van een deconnectiebeleid op maat van jouw school.
Prijs: incl broodjesmaaltijd en aanwezigheidsattest
24 maart 2023
van 09.00uur tot 17.00uur
Annick Alders
€ 250,00