Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut - Annulerings- en betalingsvoorwaarden

Voor onze opleidingen gelden bepaalde voorwaarden in verband met annulering en betaling. Lees deze best door voor je een opleiding, training of groepsbezoek bestelt.

Betaling

De prijs die vermeld staat bij onze opleidingen, is de prijs exclusief btw, omdat het Veiligheidsinstituut in de huidige stand van de regelgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en het Veiligheidsinstituut behoudt zich dan ook het recht voor de BTW door te rekenen indien de wetgever hiertoe beslist.

Voor opleidingen uit ons open aanbod ontvang je 1 maand voor de startdag een factuur voor het totaalbedrag. Voor trainingen op maat, in company en educatieve groepsbezoeken, ontvang je de factuur na de geleverde prestaties.

De opleiding preventieadviseur niveau 2 kan je eventueel in schijven betalen. In dat geval maken we een expliciete en bindende afspraak. Vraag dit aan bij je inschrijving.

Annuleringsvoorwaarden open opleidingen

Een annulering moet gebeuren via e-mail aan opleidingen.veiligheidsinstituut@ap.be. Je krijgt een bevestiging van je annulering.

1. Na je inschrijving via deze website, heb je sowieso 14 dagen bedenktijd. In die periode kan je steeds kosteloos annuleren, tenzij de opleiding reeds gestart zou zijn.

2. Kosteloos annuleren kan tot 4 weken voor de start van de opleiding.

3. Annuleer je op een later tijdstip, dus binnen de 4 weken voor de start van de opleiding, dan betaal je het volledige inschrijvingsgeld. Uitzondering: wanneer je inschreef voor de opleiding tot preventieadviseur niveau 2 betaal je bij laattijdige annulering niet het volledige inschrijvingsgeld maar slechts een administratieve kost van € 1000.

Om kosten te vermijden, kan je jezelf laten vervangen door een andere persoon. Hiervan verwittig je de cursusbegeleiding via bovenvermeld e-mailadres.

4. Eens de opleiding gestart is, is annulering niet mogelijk. Je bent dan steeds het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd, ook bij de opleiding tot preventieadviseur niveau 2. Vervanging door een ander persoon is dan ook niet meer mogelijk.

5. Wil je ‘doorschuiven’ naar een volgende sessie van dezelfde of een andere opleiding, dus op een latere startdatum, dan beschouwen we dit als een annulering en gelden de bovenstaande voorwaarden. Een individuele uitzondering is mogelijk bij (langdurige) ziekte of zwangerschap van de deelnemer.

Annulering > 4 weken voor start opleiding

Annulering 4-0 weken voor start opleiding

Annulering na start opleiding

Kostenloos

Volledige inschrijvingsgeld verschuldigd (uitz.: opleiding PA N2: annulatiekost van 1000€)

Je kan je kostenloos laten vervangen door andere persoon

Volledige inschrijvingsgeld is verschuldigd, ook voor opleiding PA N2.

Je kan je niet laten vervangen door een ander persoon

Annuleringsvoorwaarden voor trainingen op maat, in company en educatieve groepsbezoeken

Annuleren kan kosteloos tot 4 weken voor de eerste opleidingsdag. Bij latere annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Verplaatsing naar een andere datum kan kosteloos tot 10 kalenderdagen voor de activiteit.

Een annulering of wijziging aanvragen, doe je via e-mail aan annick.scheynen@ap.be. Je krijgt een bevestiging van je annulering of wijziging.

Inschrijving door een derde

Wanneer de inschrijving gebeurt op naam van een werknemer en het inschrijfgeld wordt betaald door de werkgever ten voordele van deze werknemer, dan beschouwt het Veiligheidsinstituut - eens de opleiding gestart is - de inschrijving als een overeenkomst (met de werkgever) ten voordele van een derde, namelijk de werknemer.