Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaardigheden opgestoken tijdens de opleiding komen goed van pas in de praktijk

AP-student op stage bij OCMW Kontich

Milan Docx, laatstejaarsstudent Sociaal Werk, volgde stage in het OCMW van Kontich, en dat viel hem reuzegoed mee. “Ik ondervond dat ik de vaardigheden die ik heb opgestoken tijdens mijn opleiding zeer goed kan gebruiken in de praktijk.”

"Het is een voordeel dat we al in het eerste jaar van onze opleiding met een observatiestage in contact komen met de praktijk", vertelt Milan. "Dat was ook mijn hoofdargument om een hogeschoolopleiding te volgen. Als je afstudeert aan de universiteit, beland je vaak onvoorbereid in het werkveld en moet je vaak te laat concluderen dat het niet jouw ding is. Hier kun je vrij snel ervaren of je een goede beroepskeuze gemaakt hebt."

Milan is er dan ook zonder meer van overtuigd dat de opleiding hem voldoende bagage heeft meegegeven om morgen in de praktijk te stappen.

“De opleiding heeft me zeker een aantal vaardigheden bijgebracht die ik nu tijdens mijn stage – en later allicht op mijn werk – kan gebruiken. Ik geef een voorbeeld. Tijdens de eerste twee jaar volg je een opleidingsonderdeel waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden van de maatschappelijk assistent: communicatievaardigheden en de basishouding van de sociaal werker. Die zaken komen me bij deze stage erg van pas.”

Gerelateerde artikels