Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Vastgoed blazen Bijenkorf nieuw leven in

Bijenkorf ontwerp

Voor hun eindproject kregen enkele laatstejaarsstudenten Vastgoed de opdracht om het kubusvormige winkelcomplex de Bijenkorf aan de Oudaan te herbestemmen. Hierbij moesten ze rekening houden met de noden en wensen van de stad Antwerpen én de vooropgestelde regelgeving.   

Benieuwd hoe dat ging? Laatstejaarsstudent Timo Bresseleers vertelt:  

Hoe zijn jullie te werk gegaan?  

“Eerst hebben we gekeken naar de beleidsnota’s van de stad. Om daarna in gesprek te gaan met de expert van de detailhandel. Aan de hand van al die verworven gegevens zijn we gestart met het uitschrijven van ons concept. Omdat het een echte trekpleister voor de stad moet worden, hebben we ons laten inspireren door projecten die in het buitenland gerealiseerd zijn. Zo hopen we dat het winkelcentrum een plek wordt waar retail, horeca én gemeenschap samen kunnen komen.” 

Wat is voor jou de meerwaarde van zo’n project? 

“Voor mij was een mooie afsluiter van mijn studies, want we konden op een leuke én creatieve manier aan de slag gaan. Verder biedt zo’n eindproject je de kans om een aantal vakken opnieuw op te frissen alvorens je studententijd erop zit. Ook kwamen we een aantal struikelblokken tegen die ons - denk ik - voorbereiden op de échte bedrijfswereld.” 

Voor mij was een mooie afsluiter van mijn studies, want we konden op een leuke én creatieve manier aan de slag gaan.

Wat je tevreden met de gegeven opdracht? 

“Ja hoor, de Bijenkorf is een zeer interessant gebouw dat bijna iedereen kent. Ik stond er zelf nooit bij stil wat voor potentieel dit gebouw heeft.” 

Hoe verliep de samenwerking met de andere studenten?  

“De samenwerking verliep zeer vlot. Iedereen wil in februari afstuderen, zodat we zo snel mogelijk kunnen starten met werken. Met andere woorden: iedereen was zeer gemotiveerd om dit project tot een goed einde te brengen.” 

Waarom ben je de opleiding Vastgoed gaan studeren? 

“Ik heb eerst een bachelor Marketing gevolgd omdat ik graag vertegenwoordiger van een bedrijf wil worden, maar ik miste nog een interessant product om te verkopen (lacht). Omdat ik nogal geïnteresseerd ben in vastgoed was de stap daarom snel gemaakt. En omdat ik al een bachelor had, kon ik de opleiding in een verkort traject beginnen. Een win-win situatie.” 

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

“In februari ga ik van start met mijn BIV-stage bij het bedrijf waar ik als AP-student mijn eindstage heb gedaan. Die stage wil ik eerst tot een goed einde brengen om daarna mijn grotere dromen achterna te gaan. Als ik goed gesetteld ben in het vastgoedwereldje, wil ik een vaste waarde worden in het dorp waar ik woon. Met andere woorden: wanneer mensen hun huis verkopen, denken ze meteen aan mij (lacht).” 

Als ik goed gesetteld ben in het vastgoedwereldje, wil ik een vaste waarde worden in het dorp waar ik woon. Met andere woorden: wanneer mensen hun huis verkopen, denken ze meteen aan mij.

Gerelateerde artikels