Overslaan en naar de inhoud gaan

Permanente opendeurdag bij AP met 360°-tours

virtuele tours campussen ap hogeschool

Kandidaat-studenten en andere geïnteresseerden hoeven vanaf nu niet meer te wachten op een opendeurdag om de bijzondere campussen van AP Hogeschool te bezoeken. AP lanceert immers virtuele tours, waarmee je onder meer het iconische gebouw van deSingel, de architecturale parels aan Park Spoor Noord of het historische pand in de Keizerstraat kan ontdekken. Zo worden de unieke campussen permanent te bezichtigen, in 360° en vanuit je eigen living.

De studenten van de Antwerpse hogeschool volgen les op locaties van architecturale betekenis of met erfgoedwaarde zoals bijvoorbeeld campus deSingel, het historische pand in de Keizerstraat en de landmark op de kop van de Italiëlei van campus Spoor Noord. Waar het grote publiek minder mee in contact kwam tot nu toe, zijn de uitzonderlijke, professioneel uitgeruste praktijkruimtes binnen in die campussen waar studenten worden opgeleid tot jonge professionals.

Zo echt mogelijk: van operatiekamer tot minifabriek

AP Hogeschool staat bekend om zijn ultramoderne faciliteiten en uitrusting waar situaties gesimuleerd kunnen worden zoals ze op de werkvloer voorkomen. Zo heeft AP Hogeschool op Campus Noord Noorderplaats een ziekenhuisgang nagebouwd met brede gangen, patiëntenkamers met echte ziekenhuisbedden en levensechte poppen. Ook op Campus Noord Ellermanstraat staat zo’n verborgen parel: een mini petrochemische fabriek die er net zo uitziet als in de industrie. Maar dat is niet het enige: elke opleiding maakt gebruik van levensechte praktijkinfrastructuur. Zoals de tientallen verschillende laboratoria voor elektromechanica, biochemie, natuurwetenschappen, hematologie enz., het ‘foodlab’, een ultramoderne operatiekamer (die ook in geval van crisis kan worden ingezet), concertruimtes, mode-, steenkap-, en grafiekateliers, een grote sportloods in Park Spoor Noord, een verloskamer met bevallingseiland en de orgelklas zijn maar enkelen van de tot de verbeelding sprekende ruimtes waarin studenten voor het eerst in contact komen met de levensechte praktijk van hun gekozen studierichting.

AP Hogeschool kiest voor start-up om haar campussen virtueel toegankelijk te maken

Om deze diversiteit en kwaliteit op een hedendaagse manier en voor het grote publiek zichtbaar te maken heeft AP Hogeschool een jonge start-up onder de arm genomen. YOUREKA is een bedrijf dat zich specialiseert in het interactief en virtueel toegankelijk maken van fysieke locaties aan de hand van 360° foto's en video’s. Online bezoekers worden visueel getriggerd om ruimtes op een innovatieve manier te ontdekken en krijgen zo een preview van de ervaring die hen te wachten staat. Volgens Joakim Steyls van Youreka, “matcht de innovatieve manier om ruimtes virtueel te ontsluiten goed met de bijzondere en diverse infrastructuur van AP Hogeschool.”

Dankzij deze virtuele tours is dit rijk aanbod aan studieruimtes nu permanent te bezoeken. Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool verwoordt het als volgt:” Youreka heeft de techniek die gekend is van voetbalstadions en hotelketens en verder geperfectioneerd met dit project. En zo hoeven mensen niet meer te wachten op de eerstvolgende opendeurdag om van onze prachtige campussen te genieten.”

Decor voor film- en televisieopnames

Bovendien hebben niet enkel studenten belangstelling voor de gespecialiseerde locaties. Ook wie op zoek is naar een goede locatie voor opnames of evenementen kan zo al eens een kijkje nemen achter de gevels. Regelmatig worden de ruimtes immers gebruikt voor opnames van films of televisiereeksen, zoals bijvoorbeeld in 'Thomas speelt het hard', de populaire misdaadreeks 'The Missing', de MIA’s en de weldra opgeleverde fictiereeks ‘Baptiste’ van de BBC.

Neem een kijkje in alle ruimtes

Aan de studentenrestaurants wordt bijzondere aandacht besteed, want ook deze campus hotspots worden door studenten erg gewaardeerd. Maar ook de meer typische ruimtes van een hogeschool zoals aula’s, klaslokalen en projectlokalen, leeszalen, bibliotheken, computerruimtes, ontspanningsruimtes binnen en buiten zijn bij AP Hogeschool de moeite van een bezoekje waard. En dankzij de virtuele tours is deze moeite voortaan tot het absolute minimum herleid.

De virtuele tours kan je online bezoeken via www.ap.be/campussen

Gerelateerde artikels