Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaars Marketing voeren gratis marketingproject voor bedrijven uit

Marketing

De afstudeerrichting Marketing van AP staat bekend als een bacheloropleiding met stevige banden met het bedrijfsleven. Het lectorenteam wil zijn studenten zo veel mogelijk praktijkervaring laten opdoen, zodat ze klaargestoomd worden voor het echte werk na de driejarige opleiding. Daarom ook dat het team merendeels bestaat uit professionals die – naast lesgeven – met de beide voeten in de praktijk staan en elk vanuit de eigen specialiteit de studenten begeleidt. Voor het komend academiejaar zijn de lectoren opnieuw op zoek naar bedrijven en organisaties die een marketingproject willen laten uitvoeren.

De afgelopen jaren werkten de laatstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Marketing tientallen onderzoeken en projecten voor grote en kleine bedrijven en organisaties uit. Zo werden er projecten uitgewerkt voor onder andere Brompton, Delhaize, stad Antwerpen, Aquafin en een zestigtal andere bedrijven en organisaties op het vlak van:

  • kwalitatief marktonderzoek
  • kwantitatief marktonderzoek
  • digital marketingplanning
  • salesplanning
  • marketing- en communicatieplanning

Alle soorten organisaties komen in aanmerking: kmo’s, ngo’s, overheidsinstellingen, multinationals, socioculturele organisaties…  In groepjes van twee tot vier studenten krijgen ze een echte marketingcase voorgelegd die ze van A tot Z moeten uitvoeren. Het lectorenteam begeleidt de studenten doorheen het proces. De studenten werken in nauw overleg met de opdrachtgever het onderzoek uit. Aan het einde van het eerste semester (januari) moeten ze het project succesvol afronden en presenteren. Van de organisaties wordt verwacht dat ze tijdens het project beschikbaar zijn voor feedback- en aansturingsmomenten.

Kosteloos

AP is voor het academiejaar 2020-2021 op zoek naar bedrijven die geheel kosteloos een marketingproject willen laten uitvoeren. Heb je interesse om onder begeleiding zo’n project te laten uitvoeren voor jouw bedrijf of organisatie? Vul dan voor 8 juni 2020 het aanvraagformulier in. Op basis van de haalbaarheid voor de studenten en het aantal aanvragen die worden ingediend, wordt een selectie gemaakt. In de loop van juli wordt de selectie bekend gemaakt.

Praktische info

  • Gratis marketingproject uitgevoerd door laatstejaarsstudenten marketing van AP Hogeschool Antwerpen
  • Van september t.e.m. december 2020
  • Onder begeleiding van lectoren van AP Hogeschool
  • Meer informatie:
    Frederik Picard
    0496 62 06 94
    frederik.picard@ap.be

Gerelateerde artikels