Overslaan en naar de inhoud gaan

Eveline Mestdagh behaalt doctoraat 'Proactief gedrag in de verloskunde'

Doctoraat Proactief gedrag in de verloskunde 3

Op donderdag 13 december verdedigde Eveline Mestdagh, opleidingshoofd Vroedkunde, met veel trots haar proefschrift genaamd 'Proactief gedrag in de verloskunde' aan de Universiteit Antwerpen onder leiding van haar promotoren Bart Van Rompaey en Olaf Timmermans.

Proactief gedrag in de verloskunde is erg actueel thema. De zorg voor moeder en kind is immers constant in verandering, denk maar aan het verkorte ziekenhuisverblijf en de versnelde toename ven kennis en technologische ontwikkelingen. Hierdoor wordt van vroedvrouwen verwacht dat ze zich proactief gedragen.

Vroedvrouwen die zich proactief gedragen zijn altijd een stap voor, anticiperen op mogelijke barrières, zien veranderingen als een kans, werken autonoom, passen zich gemakkelijk aan en zijn constant op zoek naar de meest effectieve en kwalitatieve state-of-the-art-zorg. 

Eveline onderzocht de evolutie van het concept van proactief gedrag in de verloskunde en ging op zoek naar de relevante en irrelevante kenmerken ervan. Dankzij de medewerking van de studenten en het personeelsteam Vroedkunde kon Eveline een leuk en sterk werk verdedigen! Meer nog, het onderzoek speelde een grote rol in de hervorming van de opleiding Vroedkunde. De bedoeling is om stap voor stap, toekomstige vroedvrouwen op te leiden tot proactieve state-of-the-art professionals. 

Weet dus dat AP Hogeschool, door het onderwijs steeds verder te verfijnen op basis van onder meer onderzoek, sterke toekomstige vroedvrouwen garandeert!

Gerelateerde artikels