Overslaan en naar de inhoud gaan

Derdejaarsstudenten Organisatie en Management zetten exclusief webinar op

webinar

Fysieke evenementen maken nu al een jaar lang plaats voor online alternatieven. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In het kader van het opleidingsonderdeel ‘eventmanagement’ organiseren enkele derdejaarsstudenten Organisatie en Management zelf een exclusief webinar ‘van idee tot online event’. Sien, Eray en Claudia vertellen vol passie over hun ervaringen.

Hoe is het idee ontstaan om een webinar op te zetten? 

De opdracht kadert in het opleidingsonderdeel ‘Eventmanagement’. Om de theoretische aspecten van dit vak in de praktijk te brengen, organiseren de derdejaarsstudenten elk jaar een event. Gezien de huidige situatie zijn fysieke evenementen spijtig genoeg niet mogelijk. Vandaar een online event.

Hoe kwam het onderwerp ‘van idee tot online event’ tot stand en wat houdt het in?

De coronacrisis heeft veel roet in het eten gegooid. De festivalzomer en andere (bedrijfs)evenementen werden afgelast. Aangezien het er nog niet naar uitziet dat we binnenkort naar feestjes kunnen of überhaupt in grote aantallen samen mogen komen, is het interessant om naar andere mogelijkheden te kijken om mensen samen te brengen en plezier te kunnen beleven. Vandaar onze keuze om een webinar te organiseren waarin het publiek tips en tricks krijgt om een online event net zo succesvol te maken als een fysiek event. Tijdens het webinar zal onze gastspreker, Geert Vanoverschelde van Sylvester Productions alle aspecten toelichten over het organiseren van een online event.

Claudia: “Online events blijven voorlopig het nieuwe normaal. Daarom vind ik het zeker nuttig dat we mensen laten zien dat we ondertussen ook online geëntertaind kunnen worden en niet hoeven te wachten tot de fysieke evenementen starten. Zo verruimen we onze blik op de eventwereld.”

Wat heb je geleerd tot nu toe?

Alle theorie uit de verschillende lessen kunnen we nu toepassen in de praktijk. Zo zien we nu echt hoe handig een draaiboek kan zijn bij de opmaak van de planning. Ook zijn een goede communicatie in de groep en de bijhorende takenverdeling essentieel. Door dit soort projecten aan te gaan leer je telkens nieuwe zaken bij. Je leert bv. in een team te werken. Die extra kennis is zeer waardevol.

Waar gaat jouw voorkeur meer naar uit: een online of een fysiek event?

Claudia: “Dan toch liever fysieke evenementen. Het gevoel om op een festival in een menigte van een duizendtal mensen te staan die allemaal mee opgaan in het moment, valt niet te beschrijven.

Eray: “Mijn voorkeur gaat uit naar een fysiek event, omdat dit warmer en ’echter‘ aanvoelt.”

Sien: “Ik vind beide soorten van events zeer interessant om bij te wonen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de fysieke evenementen, omdat je dan echt onder de mensen komt en je dus gemakkelijker kan socializen met zowel andere genodigden alsook de gastsprekers.”

Mag iedereen deelnemen aan deze webinar?

Ja hoor. In de eerste plaats leggen wij de focus op onze medestudenten Organisatie en Management, Maar ook andere studenten, alumni en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Inschrijven kan nog tot 18 februari via de eventpagina.

Tot slot, waarom heb je destijds gekozen voor Organisatie en Management?

Claudia: “Ik heb destijds gekozen voor Organisatie en Management (toen nog gekend als Office Management) omwille van de talen. Dat doe ik enorm graag. Deze komen uitgebreid aan bod in de opleiding en daarnaast krijgen we extra vakken zoals basisrecht en crossculturele communicatie. Een groot pluspunt is dat we ook ICT-vaardigheden leren. Genoeg aanbod en diversiteit in deze opleiding dus!”

Eray: “Organisatie en Management is een zeer brede opleiding en is dus handig voor later.”

Sien: “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik een gelijkaardige opleiding heb gevolgd in het middelbaar. De combinatie van Office-vakken en in verschillende talen communiceren was voor mij de doorslag om deze richting te volgen. Het is een zeer toffe en diverse richting, met heel veel mogelijkheden.

Gerelateerde artikels