Overslaan en naar de inhoud gaan

AP brengt wetenschap tot leven op Dag van de Wetenschap

Haargel 5

Maar liefst 3400 nieuwsgierigen vonden op zondag 26 november 2023 vermaak en inspiratie op het Antwerpse festival van de Dag van de Wetenschap. We toverden de zalen van de Zoo om tot een wetenschappelijk en technologische speeltuin voor jong en oud. Gedreven door de missie om wetenschappelijke nieuwsgierigheid te stimuleren en de passie voor STEM-disciplines te bevorderen, bood AP Hogeschool samen met partners een veelzijdige ervaring aan bezoekers van diverse leeftijd, interesse en achtergrond.

Het was ondertussen de 13de editie van dit festival dat de schijnwerpers richt op onderzoek en technologische ontwikkeling. Met 75 activiteiten, lezingen en workshops toonden we aan de bezoekers hoe belangrijk de rol van wetenschappen en technologie is in onze samenleving en op welke manier we daar als hoger onderwijs aan bijdragen.

Als partner van dit jaarlijkse festival benadrukt AP Hogeschool het belang van toegankelijke wetenschapscommunicatie voor een breed publiek. Dit event laat toe onze onderzoeks- en opleidingsexpertise naar buiten te brengen, en jong en oud te inspireren en te stimuleren om met wetenschap aan de slag te gaan.

Vanuit AP Hogeschool organiseerden we de workshop ‘Filosoferen over wetenschap’ voor 9- tot 12-jarigen en gaf AP-expert Beno Schraepen een lezing omtrent inclusie in de samenleving. Daarnaast konden jong en oud ‘tinkeren’ met creatieve materialen, racen met funbots, een gezondheidscheck uitvoeren of leren reanimeren, haargel maken en landmeten.

Gerelateerde artikels