Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom kiezen voor AP Hogeschool?

ap hogeschool antwerpen

Van een warme aanpak tot een flinke portie praktijk. Er zijn veel redenen waarom je voor AP Hogeschool zou kiezen. En wie kan dat nu beter vertellen dan onze eigen studenten.   

 

✅  EEN OPLEIDING MET VEEL PRAKTIJK  

Sofyan (bachelor Bedrijfsmanagement - Supply Chain Management): “Ik heb eerst twee jaar aan de universiteit gestudeerd, maar dat ging vrij moeizaam. Mijn resultaten waren niet superslecht, maar de aanpak lag me gewoon niet. Hogeschool is veel meer op praktijk toegespitst en het contact met je lectoren is veel laagdrempeliger.”  

Arno (bachelor Journalistiek): “Het is fijn dat je bij AP Hogeschool zelf kan ontdekken ‘Ahja, dat is meer mijn ding’. Je krijgt tijdens je opleiding veel kansen om zelf aan de slag te gaan, te proeven van het werkveld en gaandeweg al waardevolle connecties te leggen voor later.” 

Mohamed (bachelor Toegepaste Informatica): “Tijdens onze opleiding mochten we regelmatig aan projecten voor echte werkgevers werken. Daar leer je heel veel uit én het staat natuurlijk ook mooi op je cv. Nog voor ik goed en wel afgestudeerd was, werd ik al meermaals benaderd door recruiters met jobaanbiedingen én sleepte ik uiteindelijk zelfs al mijn eerste job in de wacht.”    

 

✅  RUIMTE OM OP JE EIGEN TEMPO TE STUDEREN 

Kylie (bachelor Sociaal Werk): “Ik werkte naast mijn opleiding en dat maakte het extra zwaar. Tot een docent zei ‘Waarom vraag je niet gewoon een individueel traject aan? Zo kan je je programma op jouw tempo afstemmen. Dat is allemaal mogelijk bij AP.’ Dat was wel even een aha-momentje: zo van okéé, ik hoef dus helemaal niet te stoppen?! (lacht) Samen hebben we dan mijn opties bekeken.” 

Chelsea (bachelor Toegepaste Informatica): “Ik studeer voltijds en dans op hoog niveau, want best heavy is. Gelukkig heb ik een topsportstatuut dat me de mogelijkheid geeft om studeren en dansen beter te combineren. Als ik een belangrijke wedstrijd of training heb, kan ik bijvoorbeeld een examen verplaatsen of van klasgroep switchen.”

Tamara (bachelor Toegepaste Psychologie): “Op mijn werk raadden ze AP Hogeschool aan omwille van hun sterke reputatie op vlak van werkstudenten en avondstudenten. Dat heb ik zelf intussen ook kunnen ervaren. Bij AP heb je veel interactie met lectoren en goede begeleiding. Ik kon er ook voor kiezen om mijn traject over 4 in plaats van de gebruikelijke 3 jaar te spreiden. Dat alles helpt om bij de balans tussen mijn studie en werk/gezin.”  

 

✅  LECTOREN DIE BETROKKEN EN BEREIKBAAR ZIJN  

Anaïs (bachelor Secundair Onderwijs): “In het begin voelde ik me, zoals veel eerstejaars, een beetje geïntimideerd door de lectoren. (lacht) Maar ondertussen is het contact echt geëvolueerd naar een soort vriendschap. De leerkrachten focussen op je kwaliteiten en proberen je op jouw manier vooruit te helpen.”  

Michiel (bachelor Elektronica-ICT): “In het middelbaar ken je je leerkrachten en klasgenoten supergoed, maar dan kom je plots in een aula met 100 man. Als je de verhalen over het hoger hoort, verwacht je dat dat veel afstandelijker zal zijn. Maar dat gevoel heb ik bij AP nooit gehad. De band met mijn lectoren is net zo goed als in het middelbaar.”  

Samyah (bachelor Sociaal Werk): “Als er iets scheelde, kon ik altijd bij mijn lectoren of studentenbegeleider terecht. Het gaf me een fijn gevoel dat ik er niet alleen voor stond en dat ik me niet hoefde te schamen als ik extra hulp of uitleg nodig had.”  

Britt (bachelor Secundair Onderwijs): “Ik heb het niet altijd makkelijk gehad tijdens mijn opleiding, maar mijn lectoren zijn gelukkig altijd heel begripvol geweest. Er is ook ruimte voor gewoon 'menselijk’ contact en niet enkel vanuit lector-student. Dat vind ik heel belangrijk.”  

 

✅  RUIMTE OM JEZELF TE ZIJN 

Marijne (verkorte bachelor Sociaal Werk): “Je merkt dat AP echt een divers publiek heeft. Als je op de campus rondloopt, kom je mensen tegen met gekleurd haar, hoofddoeken, piercings, tattoos, aparte kledingstijlen, jong, oud … Bovendien wordt dit ook niet in vraag gesteld of per se benoemd. Het is niet ‘Hey, daar is Marijne, die met haar rood haar.’ Maar gewoon: ‘Hey, daar is Marijne. That’s it.’ Dat vind ik superbelangrijk. Het geeft me ook het gevoel dat ik hier op mijn plek zit.”  

Hany (bachelor Secundair Onderwijs): “Ik was best bang om in het hoger in een heel strikte structuur terecht te komen, met weinig marge om fouten te maken en zelf je koers te bepalen. Maar bij AP heb gemerkt dat het zelfs met meer dan 14.000 studenten mogelijk is om iedereen hun eigen identiteit te laten bewaren en zoveel mogelijk vrijheid te bieden om je eigen persoonlijkheid te uiten.”  

Mohamed (bachelor Toegepaste Informatica): “Ik was op zoek naar een hogeschool met een persoonlijke aanpak, waar je niet zomaar een nummertje bent. Daar was ik in het hoger en op zo’n grote school wel bang voor. Maar AP bleek heel toegankelijk. Ook qua diversiteit en vertegenwoordiging zit het bij AP absoluut snor. Dat was voor mij ook zeer belangrijk: dat ik me op dat vlak ook thuis kon voelen.” 

 

✅  MODERNE EN VLOT BEREIKBARE CAMPUSSEN 

Arno (bachelor Journalistiek): “Ik was meteen fan van mijn campus (Meistraat). De centrale ligging in Antwerpen is superhandig. Dat was voor mij echt een doorslaggevend pluspunt.”  

Jana (bachelor Kleuteronderwijs): “Bij AP voelde ik me direct heel comfy. De mensen waren vriendelijk. De campus (Spoor Noord - Noorderplaats) was gloednieuw. En toen ontdekte ik ook nog eens de Starbucks coffee corner en cafetaria! (lacht).”  

Michiel (bachelor Elektronica-ICT): “Tijdens mijn bezoek aan de infodag was ik meteen enthousiast. De campus (Spoor Noord - Ellermanstraat) was nieuw, de faciliteiten op en top, de studentenresto fantastisch. (lacht) Ook de bereikbaarheid was ideaal: van bij mij thuis doe ik er slechts 20 minuutjes met de auto over.”  

 

Benieuwd of jij ook een klik hebt met AP Hogeschool? Kom eens langs tijdens een van onze toekomstige infomomenten

Gerelateerde artikels