Overslaan en naar de inhoud gaan

Infodag bezoeken? Onze studenten vertellen

infodag ap hogeschool

Wil je graag verder studeren? Dan is het altijd interessant om eens langs te komen tijdens een infomoment, want zo kan je ontdekken of écht het klikt. Vraag maar aan onze studenten! 

Anaïs: “Ik ben altijd beter geweest in praktijk dan in theorie, dus zo was de keuze voor hogeschool al vrij snel gemaakt. De volgende vraag was dan natuurlijk: wélke hogeschool? Tijdens de infodag van AP ben ik komen kennismaken met de opleiding en de lectoren en heb ik me onmiddellijk ingeschreven.” 

Assia: “Ga zeker eens langs tijdens infomomenten. In het begin stond ik er zelf ook een beetje weigerachtig tegenover, maar dat heeft voor mij écht wel de doorslag gegeven. Ik heb lang getwijfeld over mijn studiekeuze. Ik had voor veel vakken goede punten, maar wilde ik daarin wel echt verder? Door naar infodagen te gaan, is dat voor mij duidelijker geworden. Online vind je ook al veel info, maar tijdens zo’n bezoek ter plaatse kan je de sfeer opsnuiven, babbelen met lectoren, direct al je vragen stellen ... Zo ervaar je nog beter wat je kan verwachten en kan je voelen of je echt een klik hebt met de school en studierichting.”

Arno: “Ik heb een aantal hogescholen bezocht en tijdens de infodag bij AP had ik meteen een goed gevoel. De lectoren kwamen heel spontaan, vriendelijk, persoonlijk over. Dat vind ik erg belangrijk. Ook van de campus was ik meteen fan. De centrale ligging in Antwerpen is superhandig. Dat was voor mij ook echt een doorslaggevend pluspunt.”

Jana: “Ik heb zelf ook heel lang getwijfeld over mijn studiekeuze. Tijdens een infomoment kan je in één keer alle richtingen ontdekken, al eens praten met studenten en lectoren, en krijg je dus in één klap superveel informatie over van alles en nog wat ... Dat bezoek heeft mij echt enorm vooruitgeholpen. Sindsdien was ik eigenlijk min of meer overtuigd dat ik bij AP wilde studeren.” 

Kylie: “Ik ben me bij verschillende scholen gaan informeren, maar tijdens de infodag van AP had ik meteen een goed gevoel. De mensen waren vriendelijk, alles werd heel grondig uitgelegd, de invulling van de opleiding sprak me aan ... Je moet vooral de juiste klik hebben, en die was er voor mij gewoon. Ik voelde me bij AP meteen op m'n plek, dus voor mij was het toen eigenlijk onmiddellijk al beslist.”

Michiel: “Tijdens mijn bezoek aan de infodag was ik meteen enthousiast. De campus op Spoor Noord was gloednieuw, de faciliteiten op en top, de studentenresto fantastisch ... (lacht) Ook de bereikbaarheid was ideaal van bij mij thuis. Een ander groot pluspunt was dat alles ook heel duidelijk werd toegelicht. De lectoren gaven uitgebreid uitleg en toonden wat je precies mocht verwachten. Zo wist je veel beter waar je aan begon.”

Lien: “Ik heb lang getwijfeld tussen opleidingen, maar de opencampusdagen hebben mij echt overtuigd. Ik voelde me bij AP echt thuis. De campus en ligging spraken me enorm aan, studenten uit hogere jaren deden demonstraties en gaven uitleg over wat je kon verwachten ...” 

Trishia: “Denk goed na over de richting die je wil doen en ga zeker eens met anderen praten. Zo worden er bijvoorbeeld altijd opendeurdagen georganiseerd waar je met studenten of lectoren kan praten. Zelf heb ik dat ook gedaan en dat heeft mij echt wel geholpen en extra motivatie gegeven. “


Zelf ook graag eens langskomen? Ontdek onze toekomstige infomomenten

Gerelateerde artikels