U bent hier

Wetenschap en Techniek

Workshops voor leerlingen

Het departement Wetenschap en Techniek van AP ontwikkelde een bijzonder aanbod workshops voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs.

Hoe maak ik een DNA-vingerafdruk
Een workshop voor leerlingen uit de derde graad TSO met een wetenschappelijk achtergrond. Tijdens deze workshop van 8 uur gaan leerlingen op zoek naar polyformismen en maken ze een DNA-vingerafdruk. Lees meer.

Chemie doen!
Is wetenschappen je passie en wil je je leerlingen meer aanbieden dan theoretische kennis? Dan is de workshop 'Chemie doen!' iets voor jou. AP Hogeschool biedt lab-dagen aan waarbij jouw leerlingen zelf aan de slag gaan. Lees meer.

Voedingshygiëne in de praktijk
Waarom is voedingshygiëne zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer je de voorzorgsmaatregelen omtrent hygiëne niet zo nauw neemt? Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken. Ze nemen stalen voor microbiologisch onderzoek en gaan na in welke mate er besmetting optrad. Lees meer.

Onderhoudsactiedagen
Leerlingen uit het laatste jaar tso (studiegebied Mechanica-elektriciteit) krijgen met een aantal proeven inzicht in de huidige technieken rond predictief of voorspellend onderhoud. Lees meer.

Robotransdagen
Leerlingen uit het laatste jaar tso (studiegebied Mechanica-elektriciteit) krijgen de gelegenheid om een robotinstallatie te bestuderen en aan te sturen. Lees meer.

Energiedagen
Leerlingen van het laatste jaar tso (Elektrotechnieken, Elektrische installatietechnieken) bestuderen het werkingsprincipe van een warmtepomp en krijgen aan de hand van reële installaties inzicht in de werking van een WarmteKrachtKoppeling (WKK) en zonne-installatie. Lees meer.

Veiligheid op het internet
In een actief hoorcollege komen leerlingen alles te weten over veiligheid en privacy op het internet. Aan de hand van actuele voorbeelden worden ze zich bewust van wat er zich op het internet afspeelt en hoe men kan voorkomen dat men slachtoffer wordt van wanpraktijkijken. Lees meer.

Ontdek ook de workshops van onze andere departementen.