U bent hier

Wetenschap en Techniek

Vervolgopleidingen

Biomedische Laboratoriumtechnologie/Chemie

 • Lezingenreeks voor leerkrachten Natuurwetenschappen: de biochemie achter het dagelijkse leven
  In een reeks van 5 lezingen lichten we de sleutelconcepten van de biotechnologie toe aan de hand van voorbeelden uit het dagdagelijkse leven. Elke lezing start met de biochemische basis die nodig is om de toepassing te begrijpen. Ruime aandacht gaat naar de achterliggende technieken die niet meer weg te denken zijn uit de hedendaagse laboratoria. Zo verwerf je inzicht in de belangrijkste technieken en evoluties van de biotechnologogie.
  Lees meer.

Elektromechanica

 • Flextraject Elektromechanica
  Ben je aan het werk, heb je nog geen bachelordiploma en wens je dankzij een aanvullend diploma door te groeien in je job? Dankzij het unieke shiftensysteem van het flextraject Elektromechanica combineer je je job met hogere studies. In vier jaar tijd behaal je een bachelordiploma Elektromechanica waarmee je gemakkelijk doorstroomt naar hogere functieprofielen.
  Lees meer over het flextraject Elektromechanica.

 • Bijscholing EPC Software
  Vanaf 1 januari wordt de huidige EPACT software uit omloop genomen. Om die reden voorziet Vinçotte Academy in samenwerking met Artesis Plantijn Hogeschool een bijscholing m.b.t. de nieuwe versie van deze software. De reeds erkende energiedeskundigen zullen tijdens deze bijscholing gebruiksvriendelijk leren omgaan met de nieuwe software.
  Info en inschrijven. 

Voedings- en Dieetkunde

 • Navorming - Voeding bij sport
  17 november 2016 - 15 juni 2017
  Deze navorming is een noodzakelijke uitdieping voor begeleiders van (top)sporters: voeding is voor een persoon die intensiever sport en/of mee doet aan wedstrijden belangrijk. Een inspanning één seconde langer kunnen uithouden bepaalt soms of een sporter wint of niet. De cursist leert sportvoedingsadvies op maat te geven, gewichtsreductie bij een sporter op gang brengen en dit met behoud en/of verbetering van zijn conditie.
  Lees meer
 • Studiedagen - Geriatrische voedingszorg en -beleid
  Dinsdag 23 februari en 22 maart 2016
  Bent u als medewerker betrokken bij de voeding van ouderen? Wilt u zich verdiepen in de voedingsondersteuning van ouderen? AP Hogeschool biedt dit academiejaar twee studiedagen aan in het kader van deze thematiek. Elke studiedag bestaat uit vier lezingen.
  Bekijk het programma.