U bent hier

Voedings- en Dieetkunde

Over de opleiding

Jij wilt van gezonde voeding je beroep maken. Je bent op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde methodes om mensen te helpen in hun strijd tegen overgewicht. Je wilt adviseren over voeding tijdens de zwangerschap of na een diagnose van diabetes. Je denkt ook na over de meest geschikte en gezonde manier om een bedrijfsrestaurant te runnen. Kortom: jij wilt overal waar over voeding wordt gesproken, jouw stem laten horen.

Waarom kiezen voor de bachelor Voedings- en Dieetkunde?

We bieden je een geïntegreerde opleiding aan. Dat wil zeggen dat al je vakken rechtstreeks te maken hebben met je toekomstige beroep. Wetenschappen en wiskunde? Microbiologie? Die leer je niet voor de theorie. Maar wél omdat je er meteen mee aan de slag kunt in de praktijk. Je opleiding leidt tot een beschermd beroep: diëtist. Die titel mag je alleen voeren als je deze bacheloropleiding gevolgd hebt. Je hebt dus meteen een flinke streep voor als je een job zoekt.

Over jouw rol als professional

De opleiding is een optelsom van wetenschap, voedingswetenschappen en persoonlijke vaardigheden. Je hebt ze alle drie nodig in je professionele leven. En dus besteden we er evenveel aandacht aan. Vanaf het eerste bachelorjaar pas je die verschillende competenties tegelijk toe in grotere projecten. Zo leer je in de praktijk je rol als professional opnemen.

Diëtistenattitude

Je kweekt een diëtisten-attitude. Want diëtist zijn, eindigt niet aan de deuren van het klaslokaal. Voor je het weet, betrap je jezelf erop dat je de verpakkingen in de supermarkt naleest op suikers en vetten. En al heel snel ga je in de keuken aan de slag met zelf geselecteerde, gezonde ingrediënten.

Praktijk boven alles

Oefenen, oefenen, oefenen. Je opleiding bestaat voor meer dan een derde uit praktijk. Pas op: je zal flink uit je pijp moeten komen. Maar de resultaten na de projectweken en je afsluitende stage zijn dan ook indrukwekkend. Je studeert hier af als een diëtist die klaar is om zelf cliënten te begeleiden.

Ontdek meer

Kom alles te weten over Voedings- en Dieetkunde ind dit E-book.

Lees verder, ontdek het laatste nieuws of kom naar één van onze infomomenten.