U bent hier

Vastgoed - Vastgoed

Over de opleiding

De bachelor Vastgoed met afstudeerrichting Vastgoed is een polyvalente opleiding tot vastgoeddeskundige met een brede vakkennis en inzicht in de vastgoedwereld.

Naast bouwkundige basisvakken komen ook recht, ruimtelijke ordening, plaatsbeschrijving, waardebepaling en toegepaste informatica aan bod.

Waarom kiezen voor Vastgoed?

We zijn ervan overtuigd dat de beste vastgoedprofessional veel meer is dan een commerciële crack. Wie later correct wil schatten en budgetteren, of mee aan de wieg wil staan van een doordacht woonbeleid, heeft veel meer kennis en vaardigheden nodig. Zo’n vastgoedprofessional moet de economie begrijpen, noties hebben van bouwtechnieken én van recht. Want met een bachelordiploma Vastgoed kan je véél meer worden dan zelfstandig makelaar.

Je ontwikkelt gaandeweg een kritische en gefundeerde kijk op brede maatschappelijke evoluties en hun gevolgen voor het vastgoed. Welke gevolgen hebben ruimtelijke structuurplannen? Hoe wordt verkrotting aangepakt? Wat zijn de repercussies van het toenemend aantal eenoudergezinnen op de woningmarkt? Een greep slechts uit de vele vragen waarop je antwoorden leert formuleren.

In deze opleiding komen het aankopen, verkopen, verhuren en beheren van onroerend goed aan bod. Je krijgt inzicht in de financiële verrichtingen en economische wetmatigheden die op het vastgoed van toepassing zijn. Fiscaliteit, verzekeringen en beleggingsmogelijkheden maken het plaatje volledig. Je verwerft een duidelijke kijk op het commerciële beleid van de vastgoedsector en je communicatievaardigheid krijgt ruime aandacht.

Je werkt nauw samen met de studenten Landmeten. Zij bekleden een heel andere plaats op de vastgoedmarkt, maar je komt hen later wél geregeld tegen. Daarom volgen jullie sommige lessen in één groep én sturen we jullie samen op pad om projecten uit te voeren in binnen- en buitenland.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Ontdek meer

Meer weten over de opleiding Vastgoedmakelaardij? Lees verder, ontdek de laatste nieuwtjes of kom naar één van onze infomomenten.