U bent hier

Vastgoed - Landmeten

Over de opleiding

Landmeten is een afstudeerrichting van de bachelor Vastgoed.

De bachelor Vastgoed met afstudeerrichting Landmeten is een polyvalente opleiding tot landmeter-expert.

Naast bouwkundige basisvakken, recht, ruimtelijke ordening, plaatsbeschrijving, expertise en toegepaste informatica staat vooral het opmeten van terreinen en gebouwen centraal. Niet alleen een grondige en praktische studie van topografie en geodesie komen aan bod, maar ook wegenontwerp en landmeetkundige informatica.

Waarom kiezen voor Landmeten?

Landmeten is een opleiding voor jou omdat je graag afwisselt tussen kantoortaken en terreinwerk in de buitenlucht. Je vindt het fascinerend hoe natuurlijke omgevingsfactoren een impact hebben op constructies. Je wilt haarfijn kunnen berekenen welke curve een weg het best volgt, of waar een baggerboot bij voorkeur zijn zuiginstallaties in gang zet. Je ziet jezelf als de allereerste schakel in elk vastgoedproject.

Je ontwikkelt gaandeweg een kritische en gefundeerde kijk op brede maatschappelijke evoluties en hun gevolgen voor het vastgoed. Welke repercussies hebben ruimtelijke structuurplannen? Hoe wordt een nieuwe verkaveling aangelegd? Slechts een greep uit de vele vragen waarop je antwoorden leert formuleren.

Landmeten is doen

Je opleiding is door en door praktijkgericht. Natuurlijk moet je studeren en uiteraard komt je wiskundeknobbel goed van pas. Maar elke definitie of berekening heeft straks een duidelijk praktisch nut. Al wat we je aanleren, pas je ook meteen zélf toe in de praktijk.

Tijdens je opleiding werk je nauw samen met de studenten Makelaardij. Jullie zijn twee handen op één buik, twee onmisbare schakels in elk vastgoedproject. Daarom volgen jullie soms samen les én gaan jullie samen het veld in om een vastgoedproject te ontwikkelen. Jullie vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig om te slagen.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Ontdek meer

Meer weten over de bachelor Vastgoed/Landmeten? Lees verder, ontdek de laatste nieuwtjes of kom naar één van onze infomomenten.