U bent hier

Integrale Veiligheid

Over de opleiding

De bachelor Integrale Veilgheid biedt een unieke kijk op veiligheidsvraagstukken en crisissituaties. 'Safety first' wordt jouw credo!

Waarom kiezen voor Integrale Veiligheid?

Je beseft dat veiligheid geen overbodige luxe is. Je wil de wereld veiliger maken zodat jouw toekomstige collega’s hun job risicovrij uitoefenen. Je vindt techniek boeiend, maar wil zelf niet achter de installaties staan. Jouw missie is duidelijk: je wil bijdragen tot een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving.

Alle ASO-, BSO- en TSO-studenten die gemotiveerd zijn om een brede, praktijkgerichte studie aan te vatten, kunnen deze opleiding volgen.

Alle veiligheidsvakken starten aan de basis, en de complexiteit wordt langzaam opgebouwd doorheen de opleiding. Voor de vakken wetenschap en technologie vertrekken we vanaf ‘nul’, wat betekent dat je deze ook zonder voorkennis zal aankunnen. Je moet wel interesse hebben voor wetenschappelijke en technische vakken.

Van student tot preventie-adviseur tot milieu- en veiligheidscoördinator

Je verwerft een brede technische bagage, gecombineerd met sterke persoonlijkheidscompetenties.

De technische inzichten die je als afgestudeerde Integrale Veiligheid beheerst, zorgen ervoor dat je na een operationele startfunctie behoorlijk snel zal kunnen doorgroeien naar de functie van preventie-adviseur, waar je je kennis zal kunnen inzetten om medewerkers aan te sturen en het management te overtuigen van een grondig preventiebeleid.

Ultramoderne campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Meer weten over de bachelor Integrale Veiligheid?

  • Klik hier en lees verder over de opleiding Integrale Veiligheid;
  • Ontdek het laatste nieuws uit de opleiding;
  • Bezoek de stand van Artesis Plantijn Hogeschool tijdens de SID-inbeurzen;
  • Of kom naar één van onze infomomenten en maak op de campus een praatje met onze lectoren en studenten.