U bent hier

Elektronica-ICT

Over de opleiding

Elektronica-ICT is dé opleiding voor jou ...

Electronica-ICT        Electronica-ICT

Omdat jij altijd mee bent met de laatste technologische snufjes. Lang voordat de nieuwe smartphone uitkomt, heb jij al gelezen welke specificaties die heeft. Je wilt weten hoe computers, netwerken, Cloud applicaties en gameconsoles aan de binnenkant werken. Je wil zelf games, mobiele apps of desktop toepassingen ontwikkelen.

Je wil ontdekken hoe je Internet of Things toepassingen ontwikkelt met Arduino en Raspberry Pi en wat je allemaal kunt doen met responsive websites en hybride apps. Hardware? Software? Maakt niet uit: jij wilt het allemaal kunnen. En je staat te trappelen om je erin te  verdiepen.

Omdat wij zélf mee zijn met de laatste technologische snufjes. Je krijgt les in moderne labo’s en leert van enthousiaste lectoren. Je maakt hier kennis met de technologie van vandaag én die van morgen. En dat gebeurt allemaal in een fijne en informele sfeer.

Omdat je opleiding gericht is op de praktische toepassingen van ICT en elektronica. Boeiend, vernieuwend en uitdagend! Je zal je logische brein moeten inschakelen om goed te scoren en zodoende een stevige technologische basis te krijgen. Het is net die stevige basis die je toelaat om straks creatief om te springen met de technologie van morgen.

Je wordt een echte professional. Een specialist in hart en nieren. Je leert alles over computernetwerken, het maken van websites, het ontwikkelen van software, mobile apps en games en het programmeren van embedded systems en microcontrollers. Na deze opleiding kun je echt alle richtingen uit!

Projecten, projecten, projecten. Al vroeg in de opleiding ga je in projecten samenwerken. Je bundelt jouw kennis met die van je medestudenten om vragen uit het werkveld op te lossen en je ontwikkelt zo je professionele vaardigheden (teamwork, agile ontwikkeling, presenteren, etc.). Je vindt een overzicht van onze studentenprojecten op onze blog eaict.ap.be.

Keuzevakken. Iedereen studeert af als “elektronica-ict”-specialist, maar ieder met z’n eigen unieke jobprofiel dankzij de keuzevakken in het 4e semester en gedifferentieerde projecten. Door onze unieke aanpak kan je zo je eigen sterktes en interesses verder uitbouwen en versterken.

Het buitenland wenkt. Elk jaar vertrekt ongeveer een kwart van de laatstejaars naar het buitenland om er hun bachelorproef uit te voeren en al in het tweede jaar kan je aan projecten in een internationale context werken. Ook je lectoren zoeken geregeld andere oorden op en brengen zo heel wat nieuwe spitstechnologie naar de hogeschool.

Fifty-fifty
Elektronica-ICT is DOEN. Het opleidingsprogramma is ongeveer 50% theorie en 50% praktijk. De opleiding focust zich op de zuiver technische vaardigheden: geen levensbeschouwing, talen of recht. Enkel pure techniek.

Welke IT-opleiding is echt voor jou?

Wat na je studies?
Wanneer je afstudeert in de bachelor Elektronica-ICT ben je niet alleen in staat om software te schrijven voor o.a. smartphones, kiosken, digicorders en robots. Je weet ook hoe je bedrijfstoepassingen kan ontwikkelen of andere softwareproducten zoals games, websites, tools en add-ons. 

Dit maakt van jou een gewilde kandidaat op de jobmarkt van vandaag én morgen. Meteen na je studies kan je al aan de slag. Er is immers een enorm tekort aan ICT-profielen. Veel beroepen in de sector vallen onder de noemer 'knelpuntberoep'. Je hebt nagenoeg 100% werkzekerheid als je afstudeert. Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de bachelor Elektronica-ICT.

Ultramoderne nieuwe campus
Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Meer weten?
Lees verder, kom naar een van onze infomomenten, volg de blog van onze opleiding of nog beter, volg ons op Twitter.    

 
EA