U bent hier

Chemie

Over de opleiding

Voel jij je thuis in een labo? Hou je van proefbuizen en chemische reacties? Ben je geboeid door milieutechnologie en farmacie en zie je jezelf al in een chemisch lab staan om onderzoek te doen naar nieuwe technologieën?  Dan zit je goed in de bachelor Chemie.

Chemie is overal

Chemie is de noodzakelijke hoeksteen van duurzame ontwikkeling. Als (bio)chemicus boek je technische en wetenschappelijke vooruitgang. Je bent de sleutel tot antwoorden in deze complexer wordende wereld.

Labo

Lab, lab, lab. In de bachelor Chemie laten we je zo vaak mogelijk je witte labjas aantrekken en je veiligheidsbril opzetten. Want dat betekent dat je écht bezig bent. Jouw plaats is achter de bunsenbrander en de centrifuge. Daar pas je alles wat je net geleerd hebt toe. Je brengt er meer dan de helft van je studietijd door. Gaandeweg kies je je specialisatie.

Campus Kronenburg bevindt zich in het centrum van Antwerpen. De campus beschikt over goed uitgeruste praktijklokalen waar je de theoretische kennis direct kan toepassen. Tijdens het hele leerproces word je intens begeleid door een team van deskundige lectoren.

Voor actuele en sterk gespecialiseerde onderwerpen doen we regelmatig een beroep op gastsprekers. De bachelor Chemie bereidt je dan ook optimaal voor op je toekomstige baan.

Aan jou de keuze

Het eerste jaar van de bachelor Chemie volg je gemeenschappelijk. Vanaf het tweede jaar kies je een afstudeerrichting: Chemie, Biochemie of Procestechnologie en loop je stage in een onderzoekslab, een lab voor milieu- en kwaliteitscontrole of in een chemisch productieproces.      

Passie voor wetenschap

Je afstudeerrichting in het secundair onderwijs hoeft zeker niet de belangrijkste factor te zijn om een goede keuze te maken. Alle studenten uit het ASO-, TSO- of het BSO-onderwijs die gemotiveerd zijn om een wetenschappelijk onderbouwde studie aan te vatten, kunnen in de bachelor Chemie terecht. We houden maximaal rekening met jouw voorkennis.

Voor studenten uit een richting secundair onderwijs met weinig chemie, fysica of wiskunde bieden we het bijspijkertraject Wetenschappen aan. Voor studenten die reeds veel praktische labervaring opdeden in het secundair onderwijs of elders, organiseren we een aangepast uitdagend beginprogramma: Chemie-UP of CH-UP.

Niet de voorkennis, wel de interesse en werklust zijn bepalend voor succes!

Meer weten over de bachelor Chemie?

Lees verder, ontdek het laatste nieuws of kom naar één van onze infomomenten.  

Bachelor Chemie