U bent hier

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Over de opleiding

Help jij als medisch analist binnenkort artsen met het stellen van een diagnose? Of ontwikkel je als life science analist snellere diagnostica en nieuwe medicijnen? In de bachelor Biomedische laboratoriumtechnologie wordt het labo jouw werkterrein.

Iets voor jou?

Spreekt het brede domein van de biowetenschappen je aan? Ben je nauwgezet, praktisch ingesteld en geboeid door laboratoriumwerk? Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe biomedische ontwikkelingen en sta je open voor nieuwe technologieën? Dan is de bachelor Biomedische laboratoriumtechnologie vast iets voor jou!

Heb geen wetenschappelijke achtergrond? Geen probleem. Voor studenten met een beperkte wetenschappelijke bagage ontwikkelden we het bijspijkertraject Wetenschappen.

Praktijk boven alles

De bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie is een driejarige opleiding. Ze is heel praktijkgericht. ’Echte’ problemen uit het werkveld vormen de basis van deze opleiding. Je leert de kneepjes van het vak vooral door oefeningen, projecten en zelfstandig werk.

Lesweken en projectweken wisselen elkaar af, zodat je in de les de verworven kennis en vaardigheden kan inoefenen, uitdiepen en uitbreiden. Vakbekwame lectoren, afkomstig uit het werkveld, begeleiden je naar een boeiende job in de sector.

Aan jou de keuze

In de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie is het eerste jaar gemeenschappelijk. In het tweede jaar specialiseer je je in één van de volgende domeinen:

De afstudeerrichting Medische laboratoriumtechnologie richt zich op het opleiden van medische laboratoriumtechnologen, dikwijls ook medische analisten genoemd. Zij komen vooral terecht in de klinische labs in ziekenhuizen.

De afstudeerrichting Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie is de juiste keuze voor iedereen die interesse heeft in het brede spectrum van biowetenschappen en wil meewerken in researchlaboratoria van onderzoekscentra, biotechnologische of farmaceutische bedrijven. Je studeert af als life science analist.

Meer weten?

Lees verder of kom naar één van onze infomomenten.

Bachelor Biomedische Laboratoiumtechnologie