U bent hier

Wetenschap en Techniek

Werken voor een baggerbedrijf

Mourad Tadlaoui studeerde Landmeten en trok op buitenlandse stage naar Engeland. Hij werkte er voor Tideway, een groot baggerbedrijf. Hij vertelt over zijn ervaringen.

 

 

"Omdat ik later graag in de baggerwereld wou terechtkomen, koos ik ervoor om bij Tideway stage te lopen. Tideway is een dochterbedrijf van DEME en een internationaal gekend en gerespecteerd baggerbedrijf. Ik werd tewerkgesteld in Middlesbrough, in het noordoosten van Engeland.

Het project behelsde het uitbaggeren van een 'trench' om achteraf een pijpleiding te plaatsen. De trench was ongeveer 4km lang en 50m breed.

Mijn werkplek was het survey departement. Dit departement staat in voor het installeren en controleren van de verschillende positioneringstoestellen op de baggerschepen. Ik moest peilingen uitvoeren om het verloop van de trench te kennen. Zo kon ik de baggerschepen steeds van een up to date peiling voorzien en konden zij de trench tot een goed einde brengen.

Aan mijn stageperiode houd ik positieve en tevens zeer aangename herinneringen over. Ik kwam terecht in een zeer aangename werksfeer. Collegialiteit is een belangrijke parameter die in hoge mate de productiviteit van werknemers bepaalt, en dat werd absoluut duidelijk tijdens mijn periode in het buitenland. Ik werd goed opgevangen door mijn collega’s, ook na de werkuren.

De manier waarop een bedrijf opereert in een internationale context is niet dezelfde als die van een klassieke KMO in Vlaanderen. Je dient rekening te houden met verschillende elementen, zoals de omgang met de lokale bevolking en andere werkuren.

Ik ben altijd heel nieuwsgierig en uit op nieuwe avonturen. Voor mij was deze stage dan ook zeer geslaagd."

Mourad Tadlaoui, afgestudeerd als Landmeter in 2012.