U bent hier

Wetenschap en Techniek

Thee- en inktkalender in de prijzen

Op woensdag 14 oktober 2015 vond de proclamatie plaats van de professionele bachelor Grafische en Digitale Media. Janice Lievens, afstuderende studente, is er door de Federatie van de Grafische sector (Febelgra) met een citytrip beloond voor haar creatieve eindwerk waarin ze een thee- en inktkalender ontwikkelde.

Bruisen van ideeën 

“Ik wilde met mijn eindwerk aantonen dat een kalender zoveel meer kan zijn dan een simpel en saai planningsmedium. Ik haalde dan ook de traditionele kalender uit zijn vertrouwde omgeving en heb hem gelinkt aan zaken uit ons dagelijks leven: thee en inkt. Het idee van de thee- en inktkalender waren geboren”, aldus Janice Lievens, studente Grafische en Digitale Media.

Grenzen verleggen

Janice : “Ik wilde mezelf uitdagen en mijn grenzen verleggen. Het gevolg is een kalender die bloedt, die zichzelf van inkt voorziet en waarvoor niet eens batterijen vereist zijn. En, alsof dit concept nog niet uitdagend genoeg was, gooide ik er nog een theekalender bovenop.” Janice verdiepte zich in de wereld van de thee, het papier en de inkt. En, met resultaat. Een inktkalender die dag per dag doorvloeit en een theekalender die je dagelijks kan drinken.

In de prijzen

Ook Febelgra vond dit project meer dan de moeite waard en besloot Janice te belonen met een citytrip naar Parijs. “Creativiteit, relevantie en meerwaarde voor de grafische sector zijn onze beoordelingscriteria”, aldus Myriam Buyl van Febelgra.  Janice is tevreden: “Ik had me geen beter afstudeerfeestje kunnen voorstellen."

Meer weten over deze kalenders? 
Surf naar http://t-h-ink.com of contacteer janice@t-h-ink.com.

Lees meer over de bachelor Grafische en Digitale Media.

 bleeding calender van Janice Lievens
IMMIX - de inktkalender van Janice Lievens Foto: © Tasja Van Rymenant 

 theekalender van Janice Lievens
QUINN- de theekalender van Janice Lievens Foto: © Tasja Van Rymenant 

 theekalender van Janice Lievens
Ook de theekop met -houder ontwierp Janice zelf. Foto:© Tasja Van Rymenant

 theekalender van Janice Lievens
Janice perste zelf de theeblaadjes tot theepapier. Foto: © Tasja Van Rymenant