U bent hier

Wetenschap en Techniek

Gloednieuwe labo's geopend op Kronenburg

Onze Campus Kronenburg heeft de afgelopen maanden een ware facelift ondergaan: de lablandschappen zijn er grondig onder handen genomen. Het aantal studenten in de opleidingen Wetenschap en Techniek blijft stijgen en dus was een nieuwe, flexibelere organisatie van de labo’s nodig. De Provincie vindt het dan ook erg belangrijk om te blijven investeren in deze zogenaamde STEM-opleidingen.

Zo’n 980 studenten hebben zich dit schooljaar ingeschreven voor de opleidingen Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie en Voedings- en Dieetkunde aan AP. Dat is een stijging van maar liefst 20 procent.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “De Provincie Antwerpen gaf, als eigenaar van het gebouw, een forse opwaardering aan de labo’s. De studenten Wetenschap en Techniek  op Campus Kronenburg kunnen nu les volgen in de modernste lab-omgevingen.  De AP Hogeschool streeft naar grensverleggende opleidingen op maat van de tijdsgeest en de student, met deze nieuwe labo’s helpen we hen dat verder waarmaken. De lectoren van de verschillende opleidingen kregen trouwens ook hun zegje.”

Er is bewust gekozen voor lablandschappen die een nieuwe organisatie van de labo-uren mogelijk maken. Studenten moeten hun eigen agenda beheren en aan time management doen, een belangrijke competentie in het bedrijfsleven.

Veerle Van Vlaslaer, opleidingshoofd Voedings- en Dieetkunde AP Hogeschool: “Labolandschappen hebben meerdere voordelen. Zo kunnen alle opleidingen in huis ze gebruiken en kunnen er meerdere experimenten tegelijkertijd plaatsvinden. We kunnen dus aan meerdere groepen tegelijk lesgeven. Bovendien is er nu een flexibele planning mogelijk, studenten kunnen nu zelf hun praktijksessies inplannen.“  

Op termijn willen de opleidingen nog een stap verder gaan en de verschillende jaren gemengd les laten volgen en ze van elkaar laten leren.