U bent hier

Wetenschap en Techniek

Gezocht: elektromechaniekers

De vraag naar technische profielen op de arbeidsmarkt is groot. Dat ervaart ook Electrabel. De energieleverancier kampt met een tekort aan elektromechaniekers. Daarom startte het bedrijf met het pilootproject 'Work & Study', waarbij studenten deeltijds werken en deeltijds les volgen. Bovendien worden de schoolkosten betaald door Electrabel.

De opleiding Elektromechanica van AP Hogeschool stapte mee in het project. Student Bart Heyndrickx (21) uit Kruibeke start nu zijn derde jaar. Hij vertelt:

"Ik wilde graag verder studeren. Ik koos zelf om in dit project te stappen. En daar heb ik nog geen moment spijt van. De kans om te studeren, een bachelordiploma te behalen en tegelijk ook al te kunnen werken, krijg je maar één keer. Omdat we drie dagen werken, duurt onze bacheloropleiding wel geen drie maar vier jaar. Maar dat ik, in dit project, een jaartje langer op de schoolbanken moet zitten, deert me echt niet. Als we afstuderen hebben we een diploma en ook meteen al vier jaar ervaring op ons curriculum vitae staan. Een sterke troef."

Lees er meer over in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

Meer weten over Work & Study?
Contacteer Amedée Beylemans, opleidingshoofd Elektromechanica.

Foto: Kristof Lauwers voor Het Nieuwsblad