U bent hier

Wetenschap en Techniek

GDM host groot design event

De opleiding Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool hostte op donderdag 7 december als eerste van drie hogescholen het succesvolle event 'VIGC verbindt: Design insights for tomorrow’s skills!' Meer dan 300 studenten, alumni en bedrijven vonden hun weg naar campus Spoor Noord om kennis te maken met boeiende innovaties en cases rond 3D animatie, gaming, VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality).

Van old school Disney naar de toekomst van design

Tijdens #VIGCVerbindt17 wisten interessante keynote sprekers uit de designwereld het publiek te begeesteren. Canadees Ralph Palmer, voormalig animator van Disney Studio’s, lichtte de evolutie van animatie doorheen de jaren toe en wereldspeler Esko gaf een lezing over de simulatiemogelijkheden van verpakkingsdesigns in VR en AR. Hoogtechnologische designbedrijven zoals Cyborn, Visual Assault en Lab101 vervolledigden het programma met inspirerende casestudies.

In de netwerkruimte was er de mogelijkheid tot experimenteren met Wacom tablets, Esko’s 3D virtual reality opstelling en een jobsstand van o.m. CHILI Publish. Bovendien won de deelnemer met de leukste social media post een Wacom BAMBOO Folio smartpad, een tool waarbij je digitale notities kan genereren door gewoon met pen op papier te schrijven.

Winnaar van de smartpad was Aïda De Rybel, derdejaarsstudent Grafische en Digitale Media: "Ik volg de afstudeerrichting Printmedia, maar was nieuwsgierig naar wat er op vlak van animatie leeft. Ik sta versteld van de creativiteit in de designwereld. Het event heeft me de ogen doen openen!"

'VIGC verbindt: Design insights for tomorrow’s skills!' werd georganiseerd in samenwerking met de twee grafische hogescholen Arteveldehogeschool en LUCA School of Arts en VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie. Het doel was om laatstejaarsstudenten via een actueel onderwerp in contact te brengen met de bedrijfswereld en bedrijfsleiders en leidinggevenden kennis te laten maken met hun toekomstige werknemers. Naast studenten waren ook alumni en professionals actief in de grafische en communicatiewereld van harte welkom op dit gratis event.