U bent hier

Wetenschap en Techniek

E-Kinderboek voor Make-A-Wish Belgium

Charlotte Leeman, Sofie Gielen, Sara Breugelmans en Julie Van Dooren, vier studenten Grafische en Digitale Media, bedachten zelf een verhaal, ontwierpen bijpassende illustraties en creëerden zo een e-book voor kinderen van drie tot zes jaar. De opbrengst van het e-book schenken ze aan de organisatie Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

Sam en de Sterrenfabriek

Het e-book, Sam en de Sterrenfabriek, neemt je mee naar een fabelachtige fabriek boven de wolken waar kinderwensen worden omgetoverd tot sterren. Dankzij de vertelstem kunnen jonge kinderen zelf het verhaal volgen zonder dat de ouder erbij hoeft te blijven, maar het e-book kan ook perfect dienen als voorleesboek. Sam en de Sterrenfabriek is te koop voor €5 via de website www.samendesterrenfabriek.be, die ook door de studenten werd ontworpen.

Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen

Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte. Op die manier willen ze hoop, sterkte en vreugde brengen. “Kinderen hebben recht op een leven vol dromen, herinneringen en plezier. Deze kinderen brengen voortdurend hun dagen door in ziekenhuizen. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen zorgt ervoor dat ze hun droom kunnen realiseren en er geweldig fijne herinneringen aan over houden. Daar wouden wij heel erg graag een steentje aan bijdragen!”, zegt studente Julie Van Dooren. 

Live op StuBru

De opbrengst

“Het geld dat via de verkoop van dit e-book wordt ingezameld, zal rechtstreeks gebruikt worden om nieuwe kinderwensen te vervullen.”, legt Hilde Reulen uit. Zij is vrijwilliger bij Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen. “Onze wenskinderen hebben schitterende dromen, en die willen we allemaal waarmaken. Elke donatie wordt gekoppeld aan één of meerdere specifieke wensen. Na de wensvervulling wordt er door onze vrijwilligers voor gezorgd dat de sponsors op de hoogte worden gebracht van de wensen waar we hun donatie voor gebruiken. Een leuk verslagje, enkele foto’s ... Zo zorgen we ervoor dat iedereen weet wat er met zijn donatie juist gebeurt.”

Updates en verkoop:

www.samendesterrenfabriek
www.facebook.com/samendesterrenfabriek

Lees meer over de bachelor Grafische en Digitale Media.

Studenten Grafische en Digitale Media
Van links naar rechts: Charlotte Leeman - Julie Van Dooren - Sara Breugelmans - Sofie Gielen.