U bent hier

Studiekiezer

Het is voor leerlingen in het secundair onderwijs vaak niet makkelijk om een studiekeuze te maken. Dat begrijpen we volledig, door de grote verscheidenheid aan opleidingen kan het soms moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Maar geen nood, onze studiekiezer-app kan helpen!

We hebben een speciale applicatie gelanceerd, waarmee kandidaat-studenten op een makkelijke manier opleidingen kunnen vinden die op hun lijf geschreven zijn. Hoe? Door al swipend enkele vragen te beantwoorden in drie categorieƫn:

  • Wat doe je graag?
  • Wat kan je goed?
  • Wie ben je?

Eens je als kandidaat-student alle vragen beantwoord hebt, zal je een aantal opleidingen voorgeschoteld krijgen die bij je kunnen passen. Klinkt goed? Installeer dan maar de applicatie op je smartphone! Onze app downloaden kan hier voor Android, en hier voor iOS.

NB: Deze app geeft je niet meer dan een idee van opleidingen die mogelijk interessant voor je kunnen zijn. Nu komt het erop aan je heel goed te informeren over de verschillende opleidingen. Bespreek je interesses zeker met je klastitularis en je ouders, en kom naar onze infodagen waar lectoren een antwoord klaar hebben op al je vragen.