U bent hier

Sport en ontspanning

Campus Spoor Noord ligt middenin een volkse buurt waar de mensen elkaar nog écht kennen en samen genieten van een babbel of een straatbarbecue. De plaatselijke horeca zit niet stil: in tal van nieuwe eethuisjes, cafés en koffiebars komt jong en oud samen voor een gezellige babbel of diner. Stromae nam er zelfs een deel van zijn videoclip 'Tous les mêmes' op.

Sport

De voormalige ‘Werkplaats voor Diesel-Tractiemotoren’ in Park Spoor Noord kreeg een nieuwe bestemming en werd Sporthal Parkloods. De voormalige treinloods herbergt nu de nieuwbouwsporthal van AP Hogeschool, een evenementenhal, een buurtsporthal en enkele kleinere zaaltjes.

De sporthal van AP Hogeschool wordt door de studenten Lichamelijke opvoeding gebruikt, maar in de parkloods kan je terecht om heel wat sporten te beoefenen. Dansen, atletiek, gevechts-en verdedigingsporten, voetbal … you name it. Neem zeker eens en kijkje op www.sportstad.be voor meer informatie.

En net om de hoek, in het voormalige badhuis in de Veldstraat kan je terecht in het zwembad, hammam of badenhuis. Zin in sport en/of ontspanning? Neem eens een kijkje op www.sportoase.be/nl/veldstraat.

Ontspanning

Tijdens de zomer komen Antwerpenaren van uit de hele stad hier samen om te genieten. Dan opent ook de Cargo zomerbar haar deuren. Hier kan je niet enkel terecht voor een verfrissend drankje of heerlijke maaltijd, maar ook voor gratis films en optredens.

Het Eilandje, de bruisende stadswijk aan het water is echt vlakbij. Je kan er heerlijk vertoeven langs de Schelde of aan de Antwerpse dokken en genieten van een terrasje. Of de geschiedenis van de stad ontdekken in het MAS of het Red Star Line Museum.

Badhuis
Zwemmen in het badenhuis of de badboot.

Cargo Zomerbar
Cargo Zomerbar © Sander Buijs

Cargo Zomerbar
Ontspannen in Park Spoor Noord © Sander Buijs

Cargo Zomerbar
Feest in de Cargo Zomerbar © Sander Buijs