U bent hier

Sociale dienst

Studeren in het hoger onderwijs is niet goedkoop. Daarom bestaan er een aantal voorzieningen die helpen je studies te bekostigen. Als je door het bos de bomen niet meer ziet, kan je bij de sociale dienst van Stuvo AP terecht voor bemiddeling en info op maat over studietoelages, kortingen, voorschotten, stuvo-toelagen en veel meer.

Voor meer informatie, check Blackboard of onderstaande websites:
www.studietoelagen.be
www.centenvoorstudenten.be

 

Langskomen bij de sociale dienst

Als je langskomt bij de sociale dienst, breng dan zeker je eID mee (en zorg dat je je pincode kent).

Tijdens de inschrijvingsperiode kan je doorlopend (zonder afspraak) tussen 9 en 16u terecht bij de sociale dienst in campus Noord en campus Lange Nieuwstraat. Kom best langs vóór je je definitief gaat inschrijven, zodat we het juiste bedrag voor je studiegeld kunnen vaststellen:

-       Opgelet, als je vorig academiejaar recht had op een studietoelage van de Vlaamse Overheid, hoef je niet langs te komen bij de sociale dienst. Breng het attest van toekenning van de afdeling Studietoelagen mee naar je definitieve inschrijving en je betaalt meteen verminderd studiegeld.

-       Neem het aanslagbiljet 2016 (inkomsten 2015) mee van je ouders of van de perso(o)n(en) bij wie je ten laste bent, zodat we kunnen berekenen of je recht hebt op verminderd studiegeld.

-       Ben je niet ten laste of is je gezinssituatie sterk gewijzigd t.o.v. 2015, breng dan voor 12 maanden gedurende 2016 en 2017 een bewijs van inkomsten mee en (indien van toepassing) een attest leefloon.

 

Vanaf de start van het academiejaar kan je bij de sociale dienst terecht tijdens vrije spreekuren op jouw campus (zonder afspraak, kijk op Blackboard voor het uurrooster). Je kan ook op afspraak langskomen in campus Lange Nieuwstraat. Een afspraak maken doe je telefonisch via het onthaal van Stuvo:

T +32 3 220 59 00
Lange Nieuwstraat 101
2000 Antwerpen

 

Hier vind je een aantal handleidingen die je in het kader van de financiering van je studies alvast op weg helpen:

- Als je vorig academiejaar recht had op een beurs: een attest van toekenning van de afdeling Studietoelagen van de Vlaamse Overheid. Met dit attest betaal je bij inschrijving meteen verminderd studiegeld. Je hoeft hier verder niet voor langs te komen bij Stuvo.

- Een handleiding om je aanvraag voor een Studietoelage van de Vlaamse Overheid voor het huidige academiejaar in te dienen en op te volgen. Je doet de aanvraag best zo snel mogelijk! Dat kan tussen 1 augustus en 1 juni van het lopende academiejaar. Je op deze manier ook steeds de status van je dossier raadplegen.

- Een handleiding voor het downloaden van een attest gezinssamenstelling.

- Een handleiding voor het downloaden van het aanslagbiljet personenbelasting (fiche 281)